Előfizetői tartalom

Magyar virtus a megtakarításokban: kilógunk a térség országai közül

Portfolio
A magyarok a legkevésbé elégedettek a régióban meglévő megtakarításaik összegével, ennek ellenére mi a vagyunk a legtehetetlenebbek is: mi rendeztük át az alacsony kamatkörnyezet hatására a legkevésbé a megtakarításainkat. A kockázatkerülés/vállalás szempontjából nagyon polarizált a magyar lakosság, és nálunk a legmagasabb (76%) azok aránya, akik soha nem készítenek családi költségvetést - hangzott el az Erste vezérhelyettesének mai előadásában a Portfolio mai Öngondoskodás 2017 konferenciáján.

Harmati László, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese az alábbiakról beszélt előadásában: A lakossági reáljövedelmek 2013 óta emelkednek Magyarországon, a megtakarítások növekedési üteme nem lassul idén sem, és a megtakarítási ráta stabilan 6-7% körül alakul a rendelkezésre álló jövedelemhez képest. Ez historikusan viszonylag magas, régiós szinten viszont nem. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés