Megszólalt Varga Mihály az ÁKK nyugdíjjavaslatáról

2018. november 8. 10:44    
nyomtatás
 
Nyitott a kormány az ÁKK nyugdíjjavaslatára, jó lehetőségnek tekintik az állampapírokon keresztüli öngondoskodást - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Világgazdaság konferenciáján.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az Államadósság Kezelő Központon (ÁKK) keresztüli nyugdíjpillér irányába nyitott a kormány, nem konkurenciát akarunk teremteni, de jó lehetőségnek tartjuk az állampapírokon keresztüli öngondoskodást


- mondta Varga Mihály a Világgazdaság mai konferenciáján.

Az ÁKK nyugdíjjavaslatát először Barcza György lengette be a Portfolio október 16-ai Öngondoskodás konferenciáján. Az ÁKK vezére akkor azt mondta, az állam beléphet a hosszú távú nyugdíjmegtakarítások piacára, hogy fellendítse ezt a megtakarítási szegmenst.

2018.10.16 12:03 Újabb bejelentés: beléphet a magyar állam a nyugdíjpiacra!

A konferencián Varga beszélt többek között arról is, hogy
  • szeretné a kormány, ha a pénzügyi tudatosság a mindennapok részévé válna, és legalább annyira megfontoltan döntenének a magyarok a nyugdíjcélú előtakarékoskodásról, mint az autó- vagy lakásvásárlásról,
  • a kormány hét évre vonatkozó pénzügyi tudatossági stratégiát dolgozott ki, kétéves részekre bontva jönnek az intézkedések,
  • csökkentenék a készpénzforgalmat, a magyar készpénzállomány jelenleg 7000 milliárd forint feletti, miközben Svédországban szinte már mindenhol csak elektronikusan lehet fizetni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium