Előfizetői tartalom

Nem fogod elhinni, mibe tették a pénzüket a magyarok állampapír helyett

A címben szereplő feladványra adott helyes megfejtés: semmibe. Hiába fogta vissza az állam az állampapírok értékesítését, egyelőre nem tudott lecsapni a felszabaduló ügyfélpénzekre a pénzügyi szektor. Egyre nagyobb mértékben készpénzben vagy folyószámlán parkoltatjuk a pénzünket az MNB ma közzétett féléves adatai szerint. 10 új lakossági forintból 4 folyószámlán, 3 pedig készpénzben maradt, vagyis nem talált jó megtakarítást magának. Csökkent az életbiztosításokban és nyugdíjpénztárakban fekvő vagyon aránya is, a befektetési alapokon belül pedig csak átrendeződés történt az ingatlanalapok javára.

A jegybank által ma közzétett előzetes pénzügyi számlák alapján új csúcsra emelkedett a magyar háztartások bruttó pénzügyi vagyona 2018 első félévének a végére, és csaknem meghaladta az 50 ezer milliárd forintot. Ha kivesszük a nem részvény típusú céges részesedéseket, akkor pedig több mint 36 ezer milliárd forintos megtakarítási állományról beszélhetünk.Mindkét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés