Előfizetői tartalom

Örülhetnek a leendő magyar nyugdíjasok: 10% felett is hoztak a pénztárak

Könnyen hozták a 10% körüli nettó hozamokat a hazai önkéntes és magánnyugdíjpénztárak 2016-ban. A legnagyobb önkéntes pénztáraknál két olyan portfólió is volt, amely 10% felett teljesített, de a magánkasszák tagjainak sincs okuk panaszkodni, közepesebb vagy nagyobb kockázatvállalással itt is megvolt a 10% feletti teljesítmény.

Az MNB honlapján elérhető pénztári árfolyamadatok alapján nagyon jó évet zártak a hazai önkéntes és magánnyugdíjpénztárak. A legnagyobb önkéntes pénztáraknál nem volt ritka a 10% körüli vagy a feletti éves hozam, de általánosságban elmondható, hogy az 5% feletti hozamokat elsősorban a nagyobb kockázatvállalású portfóliókkal lehetett elérni.A három legjobb tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés