Előfizetői tartalom

Újabb bejelentés: beléphet a magyar állam a nyugdíjpiacra!

Portfolio
Csúcstartók vagyunk Európában a lakosság magas állampapír-állományával - hangzott el Barcza György ÁKK-vezérigazgató előadásában a Portfolio mai Öngondoskodás 2018 konferenciáján. Mivel a nyugdíjcélú megtakarítások területén viszont hátul kullogunk, Barcza bejelentette: az ÁKK-nak a kormány asztalán fekvő javaslata szerint az állam beléphet a hosszú távú nyugdíjcélú megtakarítások piacára, hogy fellendítse ezt a megtakarítási szegmenst. Úgy tűnik tehát, versenytársat kaphatnak a nyugdíjcélú megtakarítási piac eddigi szereplői.

Barcza ismertette: 2018 augusztusában 28 592 milliárd forint volt a központi költségvetés állampapír-állománya, ebből 7344 milliárd forint volt lakossági állampapír. A lakossági forint állampapírok bruttó adósságon belül részaránya a 2012 eleji 2,3%-ról 2017 végére 25% fölé emelkedett. Európában Magyarország az első, Írországban ez az arány 12%. Jelenleg - Eximbank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés