Előfizetői tartalom

Vége a készpénz diadalmenetének? - Ugrásra készen várjuk a szuperállampapírt

Portfolio
Két év után először csökkent a magyar háztartások készpénzállománya az első negyedévben - mutatják az MNB friss adatai. Ismét nagy erővel vetettük rá magunkat az állampapírokra év elején, így 100 újonnan megtakarított forintból 62 forint állampapírban kötött ki, pedig az új szuperállampapír, a Nemzeti Kötvény csak június elején érkezik. A tőzsdék emelkedésének köszönhetően a kockázatosabb megtakarítási típusok sem teljesítettek most rosszul, a részvények mellett a befektetési alapok, az életbiztosítások és a nyugdíjpénztárak is szépen hoztak.

Ma közzétette első negyedéves előzetes pénzügyi számlák statisztikáit a Magyar Nemzeti Bank. A háztartások finanszírozási képessége az utóbbi négy negyedévben GDP-arányosan 5,3% volt, ez némi csökkenést jelent a korábbi hónapokhoz képest. Eközben az állam egyensúlyi pozíciója javult az első negyedévben, a finanszírozási igénye egy évre visszatekintve a GDP 1,7%-át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés