37 éves vezető kerül a legendás Rothschild Bank élére

2018. április 17. 10:54    
nyomtatás
 
Hivatalosan is bejelentették: a 37 éves Alexandre de Rothschild veszi át apja helyét a legendás banknál - adta hírül a Reuters.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Bár korábban már szó volt róla, a bank ma tett hivatalossá: Alexandre de Rothschild váltja a bank élén édesapját, David René de Rothschildet. A bankot 200 évvel ezelőtt alapították, Alexandre már a hetedik generációs Rothschild lesz a bank élén, ahol mindeddig elnökhelyettesi pozícióban tevékenykedett.

2018.02.27 09:39 Távozik a Rothschildok nagy öregje

A bank újdonsült, 37 éves vezetője a francia École Supérieure du Commerce Extérieur (Külkereskedelmi Főiskola) hallgatója volt, majd 2004-ben pénzügyi elemzőként kezdett el dolgozni a Bear Stearnsnél New Yorkban. 2005 és 2008 között a londoni Argan Capital magántőkealapnál dolgozott menedzserként, de tett kisebb kitérőt Hongkong felé is, ahol stratégia vezérhelyettes volt a Jardine Matheson konglomerátumnál.

A bank közleménye szerint a vezetőváltást követően is törekszenek megőrizni vezető pozíciójukat Franciaországban, amelyet az olyan versenytársaik is veszélyeztetnek, mint a Lazard vagy a Perella Weinberg Partners.

37 éves vezető kerül a legendás Rothschild Bank éléreKik azok a Rothschildok?


A Rothschildokról gyakorlatilag a világ összes táján hallottak már, miután nevükhöz kötődik az európai banki és pénzügyi rendszer felépítése a 18. századtól kezdődően. Az első Rothschild, Mayer Amschel Rothschild szerette volna, ha öt fia kiterjeszti a családi vállalkozást Európa-szerte, így legidősebb fiát Frankfurtba, a négy másikat pedig különböző európai nagyvárosokba küldött, hogy kiépítsék a helyi pénzügyi intézményeket és jó üzleti lehetőségeket keressenek. További érdekesség, hogy Mayer Amschel Rothschildnak 10 gyermeke születetett, a család a fiúk tevékenységének köszönhetően Ausztriában, Angliában, Nápolyban és Franciaországban is megvetette a lábát.

37 éves vezető kerül a legendás Rothschild Bank élére

Kép forrása: Shutterstock


Címlapkép: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium