Raiffeisen: Itthon továbbra is a small-capek mehetnek

2007. február 26. 06:00    
nyomtatás
 
Raiffeisen Alapkezelő (Február)

Váradi Zoltán: "A befektetői környezet továbbra is kedvező a kockázatosabb befektetések számára (magas likviditás, magas kockázatviselési hajlandóság), ám a kockázatok (további amerikai kamatemelés, a japán jen erősödése, esetleges iráni katonai konfliktus) miatt nem árt diverzifikált portfóliót tartani.

Csökkentettük a hazai részvények arányát az egyéb régiós részvénypiacok, különösen az orosz javára. A geopolitikai kockázatok növekedése esetén emelkedő olajár mellett ugyanis az orosz részvénypiac felülteljesíthet.

Itthon várhatóan továbbra is csak a small-cap részvények teljesítenek majd jól. A hazai kötvénypiactól rövid távon nem várható jó teljesítmény az erős elsődleges állampapír kínálat és a politikai kockázatok miatt. A jelenlegi erős forint mellett érdemes növelni a nem hazai állampapírok arányát. A 25%-os pénzpiaci eszközarány piaci korrekció esetén kockázatosabb eszközre fordítható."


Prefereált piacok: Fejlett: Japán, Fejlődő: Oroszország
Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium