Raiffeisen: Magára talál a hazai piac is

2007. május 2. 05:00    
nyomtatás
 
Raiffeisen Alapkezelő

Váradi Zoltán: "A kína részvénypiac újabb kisebb botlása sem tudta megingatni a világ részvénypiacait, így a fejlett és fejlődő piacokon is történelmi csúcsok dőltek meg az elmúlt napokban. Az implikált volatiliás csak alig emelkedett, a japán jen pedig szinte már alig reagált a fejleményekre.

A fejlett részvénypiacok éllovasa Európa, ahol a szinte biztosra vehető további kamatemelések ellenére töretlen a vételi kedv. A japán piacot viszont a gyenge dollár miatt került exportőrök fogják vissza. Mindeközben a tengerentúli és az európai kötvény hozamok jelentősen emelkedtek.

Úgy tűnik, magára talált a hazai részvénypiac is, a régió egyik legkockázatosabbnak de egyben legolcsóbbnak minősített piaca most igyekszik behozni lemaradását. Ez elsősorban az OTP-nek köszönhető, ahol az általános régiós értékeltség alapján még jelentős tartalékok lehetnek. Természetesen a hazai hozamok csökkenése és a kamatemelések már májusra várt megindulása sokat segített mind az OTP, mind a teljes magyar piac átértékelésében.

Globális szinten a veszélyeket leginkább a még be nem árazott kamatemelések jelentik, de jelenleg még érdemes lehet a készpénz, illetve pénzpiaci eszközök arányát tovább csökkenteni a részvények javára."

Preferált piacok: Európa, illetve Oroszország

Top pick: OTPAz eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium