Raiffeisen: Nyomot hagyott az eladási hullám

2007. március 27. 06:05    
nyomtatás
 
Raiffeisen Alapkezelő

Váradi Zoltán: "A február végén, március elején lezajlott, a fejlett és fejlődő részvénypiacokat egyaránt sújtó eladási hullám mögött több dolog (az amerikai recessziós félelmek erősödése, az erősen túlértékelt kínai részvénypiac zuhanása, japán jen erősödése stb.), köztük technikai tényezők is meghúzódtak.Bár a korrekció nem tartott sokáig és - egyelőre legalábbis - a korábban megszokott mértéket sem érte el, az eladási hullám nyomott hagyott a piacokon valamivel erősebb japán jen, magasabb implikált volatilitás és a fejlődő piacokról történő tőkekiáramlás erősödésének formájában. Mindez továbbra is jól diverzifikált portfólió összeállítását indokolja.


A következő hónapra azonban, párhuzamosan a legfrissebb, a kamatcsökkentések valószínűségét növelő FED kommentárral, érdemes lehet a portfolió kockázatot növelni, mégpedig a fejlődő piaci részvénypiacokkal szemben vállalt pozíció növelésével. A hazai kötvények arányának növelését az erős forint és a várhatóan kedvezőbb államháztartási és folyó fizetési mérleg adatok indokolják."


Preferált piacok: a fejlett piacok közül Japán, a fejlődő piacok közül Oroszország


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium