Részt vett a történelem legnagyobb csalásában, most milliókat fizethet a befektetőknek az alap

2018. február 13. 09:39    
nyomtatás
 
Az Alpha Prime Fund bermudai székhelyű, de Ausztriában kezelt fedezeti alap 76,5 millió dollárt fizet Bernie Madoff áldozatainak azért, mert anno az alap is segített pénzt gyűjteni a történelem legnagyobb összegű csalásának bizonyuló Ponzi-sémához - írja a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az ausztriai hedge fund beleegyezett, hogy 76,5 millió dollárt fizet a hírhedt pénzügyi csaló, Bernard Madoff áldozatai számára, amiért anno segített pénzeket becsatornázni a csaló üzletember Ponzi-sémájába.

A Madoff cégének felszámolásával megbízott Irving Picard hozta tető alá a hedge funddal az ügyletet, ezzel az általa a károsultak számára összegyűjtött pénz 13 milliárd dollár közelébe ért, igaz, ez még mindig csak kis szelete a 65 milliárd dolláros összkárhoz képest, amit Madoff okozott.

Az Alpha Prime Fund csak egyike azon hedge fundoknak, amelyek összesen mintegy 4 milliárd dollárt gyűjtöttek a Ponzi-sémához Sonja Kohn osztrák bankár és a Bank Medici AG segítségével.

Madoff bűnösségét 2009-ben mondták ki és a maximálisan kiszabható, 150 éves börtönbüntetést rótták ki rá.

A károsultak korábbi kifizetéseiről itt írtunk:
2017.11.10 08:51 Kezdődik a történelem legnagyobb kártalanítása a leghíresebb pénzügyi csaló áldozatainál

Címlapkép: AFP/Timothy A. Clary

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium