Előfizetői tartalom

A pénztártagokat viselheti meg a legjobban a megszorítás?

Portfolio
A hazai nyugdíjpénztárak számára nem túl fényes bejelentés érkezett a kormányfő részéről, Orbán Viktor szavaiból arra lehet következtetni, hogy 2010 november és 2011 december vége között a magánnyugdíjpénztárakhoz nem utal az APEH járulékokat, a 8 százalékos rész pedig az állam markát ütheti. Ezt azért sem lenne egyszerű megvalósítani, hiszen a pénztárak működése a befizetéseken áll vagy bukik. A szektor számára további negatív tényező, hogy a visszalépés lehetőségét is meg akarja nyitni a kormány, bár azt még nem lehet tudni, hogy milyen feltételekkel.

A kormányfő meglehetősen markáns bejelentést tett a nyugdíjrendszerre vonatkozóan, Orbán Viktor szerint 2010. novembertől 2011. végéig felfüggesztik a befizetéseket a nyugdíjalapba. Ez azért érdekes, mivel jelenleg úgy van, hogy a bér 8 százalékát egy külön számlán különítik el a nyugdíjreformnak megfelelően, majd a kormány azt a hiányt ami az elkülönített járulékok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés