Előfizetői tartalom

Az aranyalapok iránt nagy a lakossági kereslet

Portfolio
Magyarországon az elmúlt években egyre nagyobb kereslet mutatkozott a nemesfémek, azon belül is az arany iránt, ezt a kereslet-növekedést az alapkezelési szektor úgy próbálta meglovagolni, hogy speciális termékeket fejlesztett ki. Az MKB Alapkezelő például két évvel ezelőtt indította el a privát banki ügyfeleknek szánt aranyalapját, amely most járt le. Az alapkezelő a nagy aranyár emelkedés ellenére bízik a jó folytatásban, a lakossági ügyfelek fokozott érdeklődése miatt pedig folytatja a zártvegű alapok fejlesztését.

Néhány évvel ezelőttre (2006-2007-re) tehető annak az időszaknak a kezdete, amikor a befektetők a nyersanyagok iránt, mint külön alternatív befektetési eszközosztályként elkezdtek érdeklődni, és a tanácsadók is egyre inkább azt mondták, hogy egy diverzifikált portfólióban ezeknek a termékeknek helyük van. A magyar piacon is érezhető keresletnövekedés mutatkozott a válság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés