Előfizetői tartalom

Egy nap alatt 36 százalékot zuhantak a NAP ingatlanalapok

Portfolio
Több mint harmadával esett a Macrogamma alapkezelő NAP Ingatlanfejlesztő alapjainak vagyona és árfolyama, miután az adóhatóság jogerősen is kimondta, hogy 2008 negyedik negyedévében és 2009 első félévében jogosulatlan ÁFA visszatérítésre került sor az alapoknál. Várhatóan 2008 harmadik negyedévére is hasonló megrovást kapnak az alapok, amire az alapkezelő egyúttal céltartalékot is képzett. A NAP Ingatlanfejlesztő "A" sorozat árfolyama tegnapról mára 7289 forintról 4669 forintra zuhant. Hasonló ügyben jártak el a hatóságok a Macrogamma MAG Ingatlanbefektetési Alapnál is, ám a határozat ott még nem jogerős.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a 2008 negyedik negyedévére, illetve 2009 első félévére vonatkozó ÁFA ellenőrzése nagy mértékű jogosulatlan ÁFA visszaigénylést tárt fel a Macrogamma Alapkezelő több alapjánál is. Az ügyben azóta másodfokon jogerős határozat született, mely a NAP Ingatlanfejlesztő Befektetési Alap "A" és "B" sorozatánál 120,79, illetve 62 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés