Előfizetői tartalom

Az Erste megvette a BNP Paribas privátbanki üzletágát

Portfolio
Az Erste Bank által tartott sajtótájékoztatón Jelasity Radován elnök-vezérigazgató bejelentette, hogy megvásárolják a BNP Paribas Wealth Management üzletágát, amivel az Erste Private Banking a legnagyobb öt szereplő közé kerül be 200 milliárd forintos vagyonával. Az akvizíció részleteiről annyit lehetett megtudni, hogy 400 ügyfél 60 milliárd forintos vagyona kerül át az Erstéhez, a tranzakció részeként pedig a teljes privátbanki stáb is átkerül. Az akvizíció lezárására novemberben kerülhet sor, mivel a PSZÁF engedélyt is meg kell kapni.

Az Erste Bank jelentős változáson megy keresztül, 2015-re cél ,hogy fókuszált kiszolgálás valósuljon meg, a lakossági üzletágban 500 ezer munkabéres ügyfél elérése a cél, amely a jelenlegi szintek dupláját jelenti. Lakossági oldalon felértékelődik a prémium- és privátbanki üzletág, a prémium üzletágat nem is olyan régen indította el az Erste, amely olyan ügyfelek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés