20 milliárdos EU-pályázati keret nyílik meg a hónap végén kapacitásbővítésre és zöld beruházások támogatására

20 milliárdos EU-pályázati keret nyílik meg a hónap végén kapacitásbővítésre és zöld beruházások támogatására

Miután a napokban megjelent a Magyar Multi Program III. felvonása, amely a kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások komplex fejlesztéseit támogatja 12 milliárd forintos keretösszeggel és augusztus 31-től lehet beadni a kérelmeket, ma reggel arról tájékoztatta az MTI-t Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy egy másik, 7,3 milliárd forintos pályázat is megjelent a hazai zöld gazdaság kapacitásainak fejlesztésére, amelyre a támogatási kérelmeket szintén a hónap utolsó napjától lehet beadni.

Napokon belül indul az 50 magyar multit kinevelő EU-pályázat, itt a legfontosabb tudnivalók

Napokon belül indul az 50 magyar multit kinevelő EU-pályázat, itt a legfontosabb tudnivalók

Bár széles célcsoportra lő, de valójában csak 1000-1500 kis- és középvállalkozás alkotja a március 5-én elinduló Magyar Multi Program nevű uniós pályázat célcsoportját és közülük is várhatóan csak 50 cég kap majd összesen 14 milliárd forintnyi EU-támogatást – hívja fel a figyelmet saját kalkulációi szerint Papadimitropulosz Alex.

Elindult a 100 magyar multi kinevelése EU-pénzből

Mától adhatják be a vállalkozások a támogatási kérelmeket a Magyar Multi Program II. és III. pályázati felhívásaira, amelyek együttes keretösszege több mint 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást takar és várhatóan 100-130 vállalkozás kap majd belőle forrásokat – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t.

Vigyázz, szigorítottak a Magyar Multikat kinevelő EU-s pályázatokon!

Két lényeges ponton módosítottak a Magyar Multi Program II. és III. konstrukcióján a hivatalos pályázati oldalon megjelent rövid közlemények alapján. Egyrészt bővítették azt a kategóriát, hogy mi számíthat kiemelkedően jelentős kockázatnak egy adott projekt értékelése során, másrészt mindkét pályázat beadási kezdetét eltolták kicsit.

Októberben startolhat a Magyar Multi Program

A Via Credit információja alapján az áprilisban bejelentett Magyar Multi Program október első felében jelenik meg,  miután a pályázat jelenlegi feltételeit módosítani fogja a kiíró.

Több tucat magyar multi jöhet létre az új EU-pályázatok segítségével

A minap társadalmi egyeztetésre kitett két EU-s pályázat nyomán 2-4 éven belül várhatóan 30-40 új magyar multinacionális cég jöhet létre, azaz olyannyira megerősödhet, hogy már nem kell nyugat-európai cégek alá betagozódnia, hanem a nemzetközi piacokon terjeszkedve saját maga is multinacionális termelővé szolgáltatóvá válik - vázolta a Világgazdaságnak a kilátásokat Essősy Zsombor.

Levágták a keretét és végleg bezártak két gazdaságfejlesztési EU-pályázatot

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program elmúlt napokbeli forrásátcsoportosításaival és az eddigi pályázói érdeklődéssel összefüggésben pénteken érdemben csökkentették a keretösszegét két uniós pályázatnak. Mivel az új keretösszegek megegyeznek a már eddig is jóváhagyott támogatási igényekkel, lényegében arról van szó, hogy ezeket a pályázatokat végleg bezárták.

Bejelentették: nyáron újabb nagy EU-pályázatok jönnek

Jön a "Magyar Multi Program" második és harmadik felvonása összesen 12,9 milliárd forintos uniós pályázati kerettel, folytatódik a "Modern Mintaüzem Program" 8 milliárdos kerettel, májusban megjelenik egy új napelemes céges pályázat 15 milliárd forintos, illetve egy megújuló energiás pályázat 10 milliárd forintos keretösszeggel, továbbá júliusban jön az "Új gyakornoki program" szintén 10 milliárd forintos kerettel - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent, szombaton hatályba lépett kormányhatározatból.

EU-s milliárdokból fejleszt magyar multikat a kormány

Múlt pénteken egy tanácsadó szakértő segítségével előrevetítettük, kedden be is jelentették azt az EU-s pályázatot, amely 10 milliárd forintos keretösszeggel Magyar multi program címen támogatja a legígéretesebb kis- és közepes vállalkozások fejlődését.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a friss inflációs adat! Még csökken a drágulás üteme Magyarországon
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.