Ez most az irodafejlesztések aranykora - A mostani döntések évtizedekre szólnak

Ez most az irodafejlesztések aranykora - A mostani döntések évtizedekre szólnak

Irodát fejleszteni már közel sem arról szól, hogy hogyan oldjuk meg költséghatékonyan a megrendelő által igényelt létszám elhelyezését. Új szakmák, új készségek kellenek már ahhoz, hogy sikeres fejlesztéseket, újrapozicionálásokat, bérbeadásokat, tranzakciókat, és üzemeltetési struktúrát alakítsunk ki. A munkavégzés formája rengeteg helyen átalakulóban van, a „zöld”, a digitális, az aktív, csoportos munkavégzést segítő megoldások és kialakítások előtérbe kerülnek. A Property Investment Forum 2019 konferencia irodapiaci szekciójában ezeket vitatták meg a szakértők.

Háttérmágusok - Ingatlanpiaci jogászok kulisszatitkai

Háttérmágusok - Ingatlanpiaci jogászok kulisszatitkai

A szabályozott, törvényi keretek között működő piacokon elengedhetetlen, hogy jogi értelemben is rendezett legyen a működés minden szintje. A Property Investment Forum 2019 konferencián a legal workshop lehetőséget biztosított a téma szakértőinek körbejárni a hazai ingatlanpiac legakutabb kérdéseit, legyen szó kivitelezésről vagy üzemeltetésről, befektetésről vagy finanszírozásról, hazai vagy uniós rendelkezésekről.

Mi számít valójában alternatív ingatlanbefektetésnek?

Mi számít valójában alternatív ingatlanbefektetésnek?

Sürgeti vajon a proptech az alternatív befektetések népszerűségének növekedését? Mi tekinthető alternatív fejlesztésnek és melyek ma a legizgalmasabbak? - tette fel a kérdéseket Dr. Ódor Dániel, a Taylor Wessing partnere a Property Investment Forum 2019 konferencia alternatív befektetések panelbeszélgetésén. A közönség véleménye szerint alternatív ingatlan az, aminek a szokásostól eltérő a felhasználása.

Ide teszik a pénzt a legnagyobb hazai ingatlanbefektetők

Ide teszik a pénzt a legnagyobb hazai ingatlanbefektetők

Vajon milyen eszközök lesznek izgalmasak a következő években az ingatlanbefektetőknek? Hajlandóak nagyobb kockázatot vállalni vagy védekező pozíciót vesznek fel? A mai piacon elérhető legjobb befektetésekről beszélgettek a Property Investment Forum 2019 konferencia szakértői.

Ingatlanfinanszírozás: a gázt nyomjuk vagy a féket?

Ingatlanfinanszírozás: a gázt nyomjuk vagy a féket?

Míg tavaly szárnyalt a hazai alapok növekedése, addig idén fordult a kocka, de a befektetési piac stabil maradt és a külföldiek sem menekültek el az 5,5-7 százalék közötti hozamok elől. A finanszírozás eszközei stabilak, ráadásul az MNB-nek köszönhetően tovább szélesedtek. Hogy milyen irányba mozdulhat a hazai befektetési és finanszírozási szektor, mely eszközök lesznek izgalmasak a befektetőknek, vállalnak-e nagyobb kockázatot a finanszírozók a piacuk bővítésére, arról a Property Investment Forum 2019 konferencián a szektor különböző szakértői beszéltek.

Dimenzióváltás a magyar építőiparban - Versenyben maradni, vagy feladni?

Dimenzióváltás a magyar építőiparban - Versenyben maradni, vagy feladni?

2020-tól változó dinamika fogja jellemezni a magyar építőipart, ami miatt nagy kérdés lesz, hogy hogyan tudnak az építőipari szereplők versenyben maradni, amikor az új technológiai fejlesztések alkalmazásáról döntenek. Moszkvától New York-ig sorra térnek át az építőipari beruházók és kivitelezők a költséghatékony digitális megoldásokra, míg a magyar piacon csak elvétve találni BIM (Building Information Modelling) technológiai megoldásokat. De mégis mire van szükség az építőipari digitalizációhoz Magyarországon? Mi kell ahhoz, hogy a tervezésen túl végre a kivitelezésbe és az üzemeltetésbe is beszivárogjon a BIM? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a szakértők a Property Investment Forum egyik panelbeszélgetésén.

Harc a bérlőkért? - Ennek is eljön egyszer az ideje

Harc a bérlőkért? - Ennek is eljön egyszer az ideje

Ma még rekord alacsony az üres területek aránya az irodapiacon, de nemsokára több százezer négyzetméter új kínálat jelenik meg. A meglévő és új irodaházak között komoly verseny alakulhat ki a bérlőkért. A 15. Property Investment Forumon az irodapiaci kerekasztalnál többek között a bérlők megváltozott igényei, a bérbeadói és bérlői piac sajátosságai, illetve a jelenlegi fejlesztések piacra gyakorolt hatásai kerültek fókuszba.

Ők lettek 2019-ben az ingatlanpiac legjobbjai

Ők lettek 2019-ben az ingatlanpiac legjobbjai

A Portfolio által megrendezett Property Investment Forumon immár tizedik alkalommal osztották ki a Portfolio Property Awards díjait. Egy 7 tagból álló szakmai zsűri döntött az év irodaprojektjéről (10 ezer négyzetméter alatt és felett), az év irodabérleti és befektetési tranzakciójáról, az év hotelprojektjéről, az év PM és FM cégéről, az év finanszírozójáról, valamint az év ingatlanpiaci tehetségéről. Díjaztuk továbbá az év legjobb koncepcióját is, amelyről a konferencia résztvevői szavazhattak.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.