Jim Cramer: Forradalmi esemény volt a Battery Day

Jim Cramer: Forradalmi esemény volt a Battery Day

Jim Cramer, az MSNBC Mad Money című műsorának házigazdája szerint a Teslánál nemrég lezajlott Tesla szkeptikusai csak a negatívumokra fókuszálnak a Battery Day kapcsán. A guru szerint akik csak kritizálni tudják Elon Musk kedden tett bejelentéseit, ők nem a fontos dolgokra koncentrálnak, és csak egyszerűen idegesek, mert az általuk kívánt bejelentések nem történtek meg. A Tesla autóinak megfizethető áron való értékesítése és a 2030-ra elért tömeggyártás forradalmi bejelentések voltak a guru szerint.

Battery Day: a magyar kutató darabokra szedte a Tesla legújabb akkumulátorát

Battery Day: a magyar kutató darabokra szedte a Tesla legújabb akkumulátorát

Elon Musk számos érdekességgel rukkolt elő a Battery Dayen, így megismerhettük, milyen újításokra készül a Tesla a cella dizájnja, az akkumulátor gyártása, vagy éppen az azt felépítő anyagok használata területén a következő években. Az eseményt követően Kun Róbert, a Természettudományi Kutatóközpont Anyag- és Környezetkémiai Intézet Szilárdtest Energiatárolók Kutatócsoportjának vezetője írta meg véleményét a látottakkal és hallottakkal kapcsolatban a Portfolio felkérésére, amelyet változtatás nélkül teszünk közzé az alábbiakban.

Egészen elképesztő jövőt vázolt fel a Tesla - Jön a 25 ezer dolláros autójuk

Egészen elképesztő jövőt vázolt fel a Tesla - Jön a 25 ezer dolláros autójuk

Lezajlott a Tesla Battery Day, amely során Elon Musk és csapata igazán kitett magért, számos olyan újítást mutattak be, amelyek megvalósítása esetén látványosan növelhetik iparági előnyüket az elektromos autózásban. Konkrétan a celladizájnban, az akkumulátorcellák gyártásában és kémiai összetételében, valamint az akkumulátorcsomag elhelyezésében léptek előre oly módon, hogy az hosszú távon drámai költségcsökkenéshez vezethet az elektromos autók legdrágább komponensénél, illetve látványos teljesítménynövekedést hozhat a gyártó modelljeinél. A Tesla vezére meg is ragadta az alkalmat arra, hogy bejelentse: 3 éven belül érkezik a Tesla 25 ezer dolláros modellje, egyben megkezdődött a brutális menetteljesítményű Tesla Model S Plaid előrendelése is. A befektetők mégsem fogadták kitörő örömmel a látottakat, hallotakat, amelyben az is szerepet játszhat, hogy több fontos kérdés megválaszolatlan maradt és Musk 10 éves tervében a gyártás felfuttatása szűk keresztmetszetet jelent egyelőre.

A Tesla vezére üzent a világnak - Megijedtek a befektetők

A Tesla vezére üzent a világnak - Megijedtek a befektetők

Elon Musk "kedélynyugtató" tweetjeinek hatására jelentőset esett a Tesla árfolyama a tegnapi kereskedés utáni órákban. A cégvezér elmondása szerint a mai Battery Dayen tett bejelentések csak a hosszú távú célokra lesznek hatással, a nagy volumenű gyártással 2022-ig várni kell.

Forradalomra vagy csak technológiai előrelépésekre számíthatunk? - Izgalmas forgatókönyvek a Tesla Battery Day előtt

Forradalomra vagy csak technológiai előrelépésekre számíthatunk? - Izgalmas forgatókönyvek a Tesla Battery Day előtt

Néhány óra múlva végre sor kerül a Tesla nagyszabású bemutató napjára, a Battery Dayre, amelynek keretében számos izgalmas újítást ismerhet meg a világ Elon Musk ígérete szerint. Az eseményt nem csak a vállalat tulajdonosai és rajongói várják lélegzetvisszafojtva, hanem az autóipar összes szereplője és számos másik iparág képviselője is. Azt, hogy pontosan mikkel rukkol majd elő a Tesla, terészetesen senki nem tudhatja biztosan előre, ennek ellenére alábbi cikkünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb teóriákat, forgatókönyveket, a hagyományosan jól értesült külföldi portálokon megjelent információkat és megtettük a saját tétjeinket is.

Így látja a magyar kutató az akkumulátorgyártás jelenét és jövőjét a Tesla nagy napja előtt

Így látja a magyar kutató az akkumulátorgyártás jelenét és jövőjét a Tesla nagy napja előtt

Néhány nap múlva sor kerül a Tesla nagyszabású bemutatójára, a Battery Dayre, amelynek keretében számos újítással rukkolhat elő Elon Musk és csapata. Ahogy az esemény elnevezése is mutatja, az amerikai elektromosautó-gyártó kiemelt szerepet szán legújabb akkumulátorfejlesztéseinek, amelyek segítségével a várakozások szerint tovább növelheti iparági előnyét a riválisokkal szemben. A Battery Day előtt Kun Róberttel, a Természettudományi Kutatóközpont Anyag- és Környezetkémiai Intézet Szilárdtest Energiatárolók Kutatócsoportjának vezetőjével beszélgettünk az akkumulátorgyártás jelenéről, jövőjéről és azokról az információmorzsákról, amelyek az elmúlt időszakban megjelentek az esemény kapcsán.

Jön a Tesla nagy napja, meglepetéssel készül Musk

Jön a Tesla nagy napja, meglepetéssel készül Musk

Szinte nem telik el úgy hét, hogy ne emlékeznénk meg Elon Muskról, a Tesla vezéréről. A CEO most Twitteren hívta fel magára a figyelmet. Szeptember 22.-én lesz a koronavírus miatt folyamatosan csúszó „Battery Day”, ahol a Tesla új technológiájú akkumulátorát tervezi bemutatni. Musk most legkésőbb 3-4 éven belül 400 Wh/kg-os akkumulátort ígért, a jelenlegi 260 Wh/kg-os helyett.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.