BrandFestival: Magyarországra érkezik a japán sztárkreatív

21. születésnapját ünnepli a BrandFestival, az idei eseményen a digitális transzformáció, a virtuális stratégia-alkotás izgalmas kérdései, jelenségei és a Metaverzumban rejlő üzleti lehetőségek kerülnek fókuszba. Mindez nemzetközi szinten jegyzett „sztárelőadók”, a kommunikációs iparág meghatározó szereplői és a hazai vállalatvezetők társaságában, interkulturális közegben zajlik majd. Előadást tart többek között Naoki Tanaka, a Dentsu Tokyo kreatív igazgatója is.

Hologramon is követhetjük a meccseket az Intel technológiájával

A Z generáció hatékony elérése napjaink egyik legnagyobb kihívása a márkák számára. Az egyre rövidebb fogyasztói figyelmi küszöbértéküket csak egyre hatásosabb vizuális tartalmakkal lehet meghódítani. A sportipar információs terében hatványozottan jelentkezik ez a tendencia.

Budapestre jön a Műanyagbankár

A november 20-21-én megrendezésre kerülő BrandFestival sztárvendége a Plastic Bank megálmodója és létrehozója, David Katz. A Plastic Bank pénzt keres a műanyag hulladékok helyi környezetből történő eltávolításával. David Katz azzal a céllal hívta életre a céget, hogy javítsa a hulladékgazdálkodási infrastruktúrával nem rendelkező országokban élő emberek életminőségét.

Magasabb fokozatra kapcsol idén a BrandFestival

A BrandFestival kiáll a fenntartható növekedés és az ökológiai lábnyomának csökkentése mellett, így idén egy különleges akcióval készül. 2019. november 20-21-én a Budapest Music Center-ben megrendezésre kerülő konferencia meghirdeti az 1 jegy, 1 fa elvet. Fontosnak tartja, hogy minden eladott jegy után elültessen egy fát a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködésben, mert ez nemcsak a jövő építésének állandó szimbóluma, de fontos ökológiai jelentőséggel is bír. Ezzel a BrandFestival egy egyedülálló kezdeményezést hozott létre a hazai rendezvények piacán.

„Az a márka fog nyerni, amelyik hitet tud maga körül építeni”

„Az a márka fog nyerni, amelyik hitet tud maga körül építeni”

Üzenetekkel és vizuális tartalmakkal telezsúfolt világban élünk, amelyben nem könnyű megszólítani a fogyasztókat. Joggal merül tehát fel a kérdés, mégis hogyan tud ma kitűnni ebből a hangzavarból egy márka? Egyáltalán, milyen esélyei vannak az új cégeknek, mi kell ahhoz, hogy fel tudjanak nőni a nagyokhoz és elérjék a fogyasztókat? Már szinte közhely, hogy az ország minden területén, minden iparágban óriási probléma a munkaerőhiány, de mi a helyzet a reklámszakmában? Kell-e attól tartani, hogy a robotizáció felválthatja az emberi munkaerőt a kreatív iparban? Többek között erről beszélgettünk Barna Tamással, a Republic Group ügyvezetőjével, a BrandFestival alapítójával, aki szerint az ember talán sosem volt ennyire tájékozatlan a világban, mint most. Az egyik legismertebb hazai reklámszakember azt is elmondta, szerinte milyen irányba tart a média és a reklám világa ma.

Monica Lewinksy Budapesten szólal fel a zaklatás ellen

Monica Lewinksy Budapesten szólal fel a zaklatás ellen

A cyberbullying, azaz az internetes zaklatás rengeteg formában van jelen az online világban, és gyakran gyermekek az áldozatok. A nyilvános megszégyenítés első híres áldozata Monica Lewinsky volt 20 éve, amikor kiderült, hogy Bill Clinton amerikai elnökkel folytatott viszonyt. Az azt követő meghurcolás erőt adott neki, ezért néhány évvel ezelőtt új misszióba kezdett, mára pedig a cyberbullying és a nyilvános megszégyenítés elleni küzdelem egyik legelhivatottabb szószólójává vált. Idén október 18-án a budapesti BrandFestival sztárvendége lesz, így Magyarországon először emel szót a tinédzserek védelméért.

Budapesten találkoznak a világ top influencerei

Idén a BrandFestival az influencer marketing legkiemelkedőbb trendjeit mutatja be a Special Effects Média, a Star Network, a Pome és a Creatinsta ügynökségekkel együttműködésben. Influencer branding témakörben a legmeghatározóbb magyar szereplők mellett olyan nemzetközi szakemberek is jelen lesznek, mint Emilie Tabor, az amszterdami székhelyű Influencer Marketing Agency ügynökség alapítója és Benjamin "Benni" Raich, olimpiai bajnok síelő. A zero waste márkafesztiválon a "Heroes & Stories" alapgondolat mentén elemzi a jövőt a több mint 100 előadó október 18-19-én a Budapest Music Center-ben.

Hogyan kommunikálnak Magyarországon a legsikeresebb márkák?

Bár a digitalizációnak köszönhetően megsokszorozódtak a kommunikációs lehetőségek, mégis egyre nehezebb márkaüzeneteket hatékonyan eljuttatni az emberekhez. Hogy csinálják ezt a legsikeresebb márkák, milyen gyakran és mennyi ideig promócióznak egy-egy terméket vagy szolgáltatást, és milyen szerepet szánnak az okostelefonnak a márkakommunikációban? Az idei BrandFestival ezekre a kérdésekre ad választ: Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője és menedzsere exkluzív motivációs előadása mellett többek között a Coca-Cola, a Telenor Magyarország és a KMPG szakemberei osztják meg a stratégiaalkotás és a márkaépítés terén szerzett tapasztalataikat.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.