Vigyázz, szigorítottak a Magyar Multikat kinevelő EU-s pályázatokon!

Két lényeges ponton módosítottak a Magyar Multi Program II. és III. konstrukcióján a hivatalos pályázati oldalon megjelent rövid közlemények alapján. Egyrészt bővítették azt a kategóriát, hogy mi számíthat kiemelkedően jelentős kockázatnak egy adott projekt értékelése során, másrészt mindkét pályázat beadási kezdetét eltolták kicsit.

Elhalasztják a gazella cégeknek szóló pályázat újabb körét

Egy közelmúltban elindult másik gazdaságfejlesztési pályázat tapasztalataira hivatkozva úgy döntött az Irányító Hatóság, hogy átdolgozza a GINOP-1.2.7-17 kódszámú Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása című felhívást és emiatt a támogatási kérelmek február 15-re tervezett második beadási körének kezdetét későbbre halasztja.

Nem ugrott rá a piac a gazellapályázatra

Csalódást keltő eredmény született tegnap a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program beszállítókat segítő felhívásán, hiszen a 33,5 milliárd forintos keretből csak 10,9 milliárd forintos részre érkezett támogatási igény, így csak 8,7 milliárd forint összegben tudott 32 nyertest hirdetni az Irányító Hatóság - hívja fel a figyelmet a Világgazdaság.

Akár több száz magyar cég is kérhetné a gazelláknak szóló EU-milliárdokat

Az OPTEN adatbázisa szerint jelenleg 458 olyan vállalkozás működik Magyarországon, amelyek teljes mértékben megfelelnek a GINOP 1.2.7-17 kódszámú, gazelláknak szóló uniós pályázati felhívás feltételeinek, és a potenciális pályázók között a fémmegmunkálással foglakozó vállalkozásokból van a legtöbb - mutat rá az adatbázis üzemeltetője a saját közleményében. Azt is megjegyzi azonban a cég, hogy a további szűkítő feltételek miatt ennél kisebb lehet a potenciális pályázói kör, illetve az is kérdés, hogy a hazai "gazellák" mennyire képesek megfelelni a szigorú előírások mellett a jövőre vonatkozó kötelező árbevétel és üzemi eredménynövekedés vállalásoknak.

Mától ugorhatnak a 34 milliárdos EU-s keretre a magyar gazellák

Mától, azaz szeptember 14-től adhatják be a mikro-, kis- és középvállalkozások a 25 millió és 500 millió forint között vissza nem térítendő támogatási kérelmeiket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP-ban) a Gyors növekedésű (gazella) vállalkozások komplex fejlesztéseinek támogatása című felhívásra - hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Gazelláknak ad EU-s pénzt az állam

A gyors növekedésű (gazella) vállalkozások fejlesztésére közel 34 milliárd forintos keret áll rendelkezésre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP). A pályázatra csak az előzetesen minősített és "megfelelt" minősítéssel rendelkező mikro-, kis-, és középvállalkozások nyújthatnak be kérelmeket. Azt jó tudni, hogy a minősített projekttervek nem részesülnek automatikusan támogatásban. A minősítés folyamatát, a fontosabb tudnivalókat és dátumokat alábbi cikkünkben foglaljuk össze.

Hamarosan több ezer cég örülhet az EU-s millióknak

Több ezer magyarországi cég juthat összesen mintegy 200 milliárd forintnyi uniós támogatáshoz augusztus végén, szeptember elején, amikor lehull a lepel két slágerpályázat nyerteseiről - írja a vg.hu. Szeptember végén, október elején pedig indulhatnak a munkahelyi képzési pályázatok.

Gyorsan nő a céged? - Három hét múlva indul a gazelláknak szóló pályázat

Mához három hétre, azaz augusztus 14-től lehet benyújtani azt az előminősítő lapot, amelynek sikeres elfogadása után pályázni lehet a gyors növekedésű, ún. gazella cégeknek szóló 33,57 milliárd forintos keretösszegű uniós felhívásra. A pályázati anyag benyújtására majd szeptember 14-től lesz lehetőség.

Magyar gazellák, figyelem! - Új pénzügyi termék segíti a robbanást

Azok a magyar startup cégek, amelyek az állami Gazella Program keretében vissza nem térítendő támogatásban részesülnek, egy új pénzügyi garancia termék segítségével könnyebben tudják teljesíteni az ezen támogatáshoz szükséges biztosítéknyújtási kötelezettségüket. Ezt segíti ugyanis a Start Garancia Zrt. új, napokban bejelentett innovációs garancia terméke, amely minimum 10, maximum 80 millió forint értékű garanciát vállal, évi 2,5%-os garanciadíj mellett, az elnyert támogatás értékének 100%-ára.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.