Magyar-szlovák EU-s program népszerűsíti Csallóköz és Szigetköz értékeit

Csallóköz és Szigetköz természeti és kulturális értékeinek bemutatása, a határmenti térségek együttműködésének előremozdítása a célja a Cultractive-kezdeményezésnek, a régióban tematikus túraútvonalakat, építészeti látványosságokat és kulturális rendezvényeket kínálnak helyieknek és turistáknak.

Tájház és turistaközpont épül EU-s programból a Ropolyi-tónál

Megkezdődött az építkezés a zselici erdő egyik legnépszerűbb turistacélpontja, a Ropolyi-tó környékén. Hamarosan lovaspihenők, tájház és természetőrház csábítja megállásra az erre járó turistákat - tájékoztatta szerkesztőségünket a SEFAG Zrt.

Két új híd épül a magyar-szlovák határszakaszon EU-s pénzből

A közös államhatáron Őrhalom és Ipolyvarbó között közúti, Dunakiliti és Doborgaz között pedig kerékpárosok és gyalogosok közlekedésére szolgáló híd létesül - derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből. A határmetszéspontok kijelöléséről ma írt alá kétoldalú kormányközi megállapodásokat Pozsonyban Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár Érsek Árpáddal, Szlovákia közlekedési és építésügyi miniszterével.

60 milliárddal támogatja a kormány a természetvédelmet

A kormány több mint 60 milliárd forintot fordít közvetlen természetvédelmi célú fejlesztésekre a 2014-2020-as uniós pénzügyi időszakban - közölte Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium (NGM) környezetügyért felelős helyettes államtitkára, a Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében megvalósuló EU-s Interreg "coop MDD" projekt nyitórendezvényén.

20 milliárd forinttal támogatja az EU a magyar-szerb együttműködést

Az Európai Bizottság ma fogadta el az új, határokon átnyúló együttműködési programot Magyarország és Szerbia között, melynek a több mint 76 millió eurós költségvetéséhez a 65 millió euróval (mintegy 20 milliárd forinttal) járul hozzá az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA).

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.