Megvan a bérmegállapodás a BKV-nál

Megvan a bérmegállapodás a BKV-nál

Elfogadták a 2023-as évre vonatkozó bérfejlesztés részleteit tartalmazó megállapodástervezetet a BKV Zrt. munkáltatói és munkavállalói oldalának képviselői. A megállapodást a BKV igazgatóságának jóváhagyása után írhatják alá, még várhatóan ebben a hónapban - közölte a cég.

Most azt is megköszönjük, ha kirúgnak minket?

Most azt is megköszönjük, ha kirúgnak minket?

2023-ban világszerte folytatódnak azok a kísérletek, amelyeknek a koronavírus-járvány adott óriási lendületet: a vállalatok olyan modelleket próbálnak ki a munkaidőre, a rugalmas beosztásra, a feladatkörök átstrukturálására vonatkozóan, amelyekre mindeddig nem volt példa. Az Egyesült Államokban kibontakozó trend szerint pedig akár nyilvános posztokban is érdemes megköszönni a közös munkát és tapasztalatokat, ha kirúgják az embert.

Hogy lehet csökkenteni a dolgozók elvándorlását? Úgy tűnik, van egy hatékony megoldás

Hogy lehet csökkenteni a dolgozók elvándorlását? Úgy tűnik, van egy hatékony megoldás

A mindenre kiterjedő és munkavállaló központú HR-megközelítés hatékony eszköz a fluktuáció csökkentéséhez és az elkötelezett munkaerő állomány hosszú távú biztosításához. Ez azonban éppen a holisztikus jellegénél fogva rendkívül nehéz feladat, hiszen kis túlzással ahány munkavállaló, annyi igény, képesség és probléma. Ebben a káoszban segít eligazodni a saját adatokra támaszkodó prediktív analitika - írja elemzésében Halász Erika, a KPMG szenior menedzsere.

Évek munkáját rombolta le a koronavírus, sok nő esett ki a munkahelyéről

Évek munkáját rombolta le a koronavírus, sok nő esett ki a munkahelyéről

Úgy tűnt, hogy 2015 és 2019 között elindult egy pozitív változás a nemek közötti egyenlőtlenség felszámolása terén, a vezetői és felsővezetői székekben ülő nők aránya a vállalatokban 23%-ról 28%-ra nőtt, míg az igazgatói és vezérigazgatói szerepkörökben 17-ről 21%-ra. A koronavírus azonban számos nőt állított választás elé, a munkahelyen és a magánéletben fokozódó elvárások és nyomás sok esetben a munkahelyek elhagyásához vezettek a nők esetében. A McKinsey elemzése szerint tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az a munkaerőpiac, ahova a munkájukat és karrierjüket feladó nőknek vissza kell térniük, már nem lesz ugyanaz, mint amit otthagytak.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Von der Leyen botránya pont egy nappal a sorsdöntő szavazása előtt kapott új erőre
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.