Elsöprő erővel támad a Nemzeti Kötvény és a babaváró hitel

Négyes osztályzatot adott a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank munkájára a Portfolio Hitelezés 2019 konferenciájának közönsége, egyúttal véleményt nyilvánított a Nemzeti Kötvényről és a babaváró hitelről is. A Takarék-MKB-Budapest Bank fúzió megvalósulása már-már biztosnak mondható. Bemutatjuk a közönségszavazás eredményeit.

Jön az új szuperállampapír! Összeszedtük, mit kell tudni róla

Június 3-án indul az új lakossági állampapír, amely 5 év alatti 4,95%-os éves átlaghozamával a legmagasabb fix hozamú befektetés lesz a magyar piacon. A kamatozás lépcsős lesz és lesznek olyan egyhetes időszakok, amikor díjmentesen lehet visszaváltani az új kötvényt. Az alábbi videónkban kitérünk a Nemzeti Kötvény részleteire és arra is, melyik lakossági állampapír szűnik meg a nyáron és melyik lesz az, ami megmarad.

Privátbankok kedvencévé válhat az új szuperállampapír

Privátbankok kedvencévé válhat az új szuperállampapír

A privátbanki portfóliók hangsúlyos elemévé válhat a júniusban debütáló Nemzeti Kötvény, így akár a Pénzügyminisztérium idei terveiben szereplő 500 milliárd forintos kibocsátást önmagában felszívhatja a szektor - állítja Karagich István. A Blochamps Capital ügyvezetője szerint olyan jellemzőkkel bír az új konstrukció, amely mind az ügyfél, mind a szolgáltatói oldalon kedvezővé teszi a jegyzését.

Kiszámoltuk, mekkorát kaszálhatsz az új szuperállampapíron

Ha valaki júniusban 1 milliót befektet a tegnap megismert Nemzeti Kötvénybe, akkor 5 év múlva 273 ezer forinttal lesz gazdagabb. Ezt viszonylag egyszerű kiszámolni, ugyanakkor ez nem minden, amit az új lakossági állampapír nyújt: rövidebb lejáratokon egyértelműen veri társait, és szinte bármikor megéri majd visszaváltani. Az inflációkövető papírok hozamát azonban csak addig múlja felül, amíg nem emelkedik (tartósan) az infláció bizonyos szintek fölé. Összehasonlítottuk az új állampapírt meglévő és megmaradó társaival.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az EU kirakta a fegyvereket az asztalra, kereszttűzbe kerülhet Magyarország
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.