Erdős Mihály a MABISZ új elnöke

Az előző elnökség mandátumának lejártával március 24-én új nyolctagú ügyvezető elnökséget választott a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Pandurics Anett: a pesszimistánál is pesszimistább  forgatókönyv látszik megvalósulni

Pandurics Anett: a pesszimistánál is pesszimistább forgatókönyv látszik megvalósulni

A koronavírus ellenére nem állt meg a biztosítási piac növekedése, büszke lehet magára a szektor, ugyanakkor senki sem gondolta, hogy a járvánnyal ma itt fogunk tartani – értékelte az elmúlt másfél évet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) elnöke a szervezet konferenciáján. Előadásának talán legszomorúbb kijelentése alapján eljuthatunk oda, hogy a biztosítási piac egy idő után matematikailag nem fogja tudni kezelni a klímakockázatokat, és nem tud termékszintű védelmet nyújtani a természeti károk kivédésére.

MABISZ: erősen kezdték az idei évet a magyar biztosítók

MABISZ: erősen kezdték az idei évet a magyar biztosítók

Csupa jó hírrel szolgálhatunk a biztosítási piac első negyedévét illetően az MNB friss adatai alapján – kezdte a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) mai az online sajtótájékoztatóját Pandurics Anett, a szervezet elnöke. A Századvég kutatásából kiderült: a lakosság háromnegyede még nem hallott a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosításokról.

Több vagy kevesebb biztosítást kötünk a koronavírus-járványban?

Több vagy kevesebb biztosítást kötünk a koronavírus-járványban?

Kinyitnak-e a biztosítói ügyfélszolgálatok a korlátozások alatt is? Mely biztosításokból kötünk többet és melyekből kevesebbet a járvány alatt? Minek köszönhető a hosszú távú öngondoskodás felértékelődése 2020-ban? Mit mutat a kötelező biztosítások díjáról az MNB új kgfb-indexe? Mit hozott a biztosítóknál a távolságtartás az értékesítésben? Gyorsulás, lassulás vagy visszaesés jön 2021-ben a magyar biztosítási piacon? Többek között ezekről a témákról beszél a Portfolio Pénzügy Podcast újabb adásában Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) elnöke.

Koronavírus-válság: egyelőre nem nyúltak hozzá életbiztosításaikhoz a magyarok

Koronavírus-válság: egyelőre nem nyúltak hozzá életbiztosításaikhoz a magyarok

A gazdasági visszaesés ellenére továbbra sincs érdemi visszaváltási hullám a magyar életbiztosítási piacon – mondta Pandurics Anett, a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke (képünkön) a szervezet mai online sajtótájékoztatóján. A kötelező biztosításokkal kapcsolatban felhívta a figyelmet: nem általában a károkozói pótdíjakkal szemben, hanem a túlzott pótdíjakkal szemben lép fel az MNB, a korábbinál kisebb mértékkel ugyan, de a károkozói pótdíjak a 2021. január 1-jétől érvényes tarifákban is megtalálhatók, ugyanakkor a piac még tanulja a felügyelet fellépése nyomán az újfajta árképzést.

Összeomlott a magyar utasbiztosítási piac, amúgy jól vannak a biztosítók

Összeomlott a magyar utasbiztosítási piac, amúgy jól vannak a biztosítók

Válságállónak bizonyult a magyar biztosítási szektor a koronavírus-járvány első teljes negyedévének adatai alapján – értékelték az MNB friss, általunk szerdán bemutatott statisztikáit a Magyar Biztosítók Szövetsége mai sajtótájékoztatóján. Az utasbiztosítások díjbevétele azonban a negyedére esett, és nagyon nehéznek ígérkezik a teljes szektor számára az idei év, örülhet a piac, ha stagnálni fognak a díjbevételek. Idén tömegrendezvények nélkül rendezik meg a MABISZ kezdeményezésére néhány éve elindult Biztonság hetét.

Mi lesz a magyar biztosítókkal 2020-ban? Itt a biztosítóvezérek válasza

Mi lesz a magyar biztosítókkal 2020-ban? Itt a biztosítóvezérek válasza

A legnagyobb hazai biztosítók első emberét arra kértük év végén, értékeljék a mögöttünk álló esztendőt és adjanak előrejelzést 2020-ra. Alábbi kérdéseinkre válaszoltak:
1. Hogy értékeli 2019-et saját biztosítója és a biztosítási piac szempontjából?
2. Mit tekint saját biztosítója és a szektor előtt álló legnagyobb kihívásnak 2020-ra?
3. Mely termékek, szolgáltatások és innovációk területén hozhat növekedést, előrelépést 2020 saját biztosítójánál, illetve a biztosítási szektorban?

Autósok és leendő nyugdíjasok húzzák a magyar biztosítókat

A Magyar Biztosítók Szövetségének friss adatai szerint 8,5%-kal növekedett tavaly a magyar biztosítási piac díjbevétele, a nem-élet üzletág motorját a kgfb, az élet üzletágét a nyugdíjbiztosítások jelentették. Már közel 200 ezren töltötték le telefonjukra a biztosítók E-kárbejelentőjét.

Pálya szélére küldik külföldről a magyar biztosítókat?

Lesznek olyan piacra lépő innovatív cégek, amelyek a magyar biztosítók mostani költségszintjének akár a felével is működőképesek lesznek, és a pálya szélére szoríthatják a meglévő piaci szereplőket - hangzott el a Portfolio Biztosítás 2019 konferenciájának a biztosítóvezéri panelbeszélgetésében. A lakásbiztosítások piacán "nincs baj", ezért zűrzavar helyett a bizalmat növelő Minősített Fogyasztóbarát Lakásbiztosítás megteremtését várják a biztosítók az MNB-től.

Már 170 ezer magyar autósnak van E-kárbejelentője

Csaknem 170 ezer letöltésnél és 1000 kárbejelentésnél tart a MABISZ által létrehozott E-kárbejelentő - ismertette előadásában Pandurics Anett, a szervezet elnöke.

Mi lesz a biztosítókkal 2019-ben? Megszólal a nyolc vezér

A legnagyobb hazai biztosítók első emberét arra kértük év végén, értékeljék a mögöttünk álló esztendőt és adjanak előrejelzést 2019-ra. Alábbi kérdéseinkre válaszoltak:
1. Hogy értékeli 2018-at saját biztosítója és a biztosítási piac szempontjából?
2. Mit tekint saját biztosítója és a szektor előtt álló legnagyobb kihívásnak 2019-re?
3. Mely termékek, szolgáltatások és innovációk területén hozhat növekedést, előrelépést 2019 saját biztosítójánál, illetve a biztosítási szektorban?

Autósok, figyelem: januártól nagy újdonság jön a baleseteknél

Digitalizálták a magyar biztosítók a közúti baleseteknél használatos kék-sárga bejelentő nyomtatványt egy telefonos applikáció formájában. Egy készülékes és két készülékes bejelentésre is alkalmas, és januártól lesz letölthető E-kárbejelentő néven - jelentette be a MABISZ mai konferenciáján a szervezet elnöke.

Őrület: veszélyesen vezetünk, de részvénybe nem merünk fektetni

Hiába nő szépen a háztartások vagyona, alulteljesítők vagyunk az öngondoskodási hajlandóság, a befektetői kockázatvállalás területén és a fiatal korosztály megszólításában is. A hazai öngondoskodási piac vezetői értékelték a helyzetet és beszélték meg a teendőket az MKT Közgazdász-vándorgyűlésének pénteki napján. Többen az állami szerepvállalás erősítését sürgették, és felhívták a figyelmet, hogy az öngondoskodási piac és a tőzsdefejlesztés kölcsönösen támogathatná egymást.

Már 250 ezren szálltak be a legnépszerűbb magyar nyugdíjtermékbe

Már több mint 250 ezer magyarnak van adókedvezményes nyugdíjbiztosítása, a biztosítók ezekből származó díjbevétele is a várakozások felett, több mint 30%-kal növekedett tavaly - derült ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) mai sajtótájékoztatóján, amelyen ismertették a szervezet végleges, 2017-es piaci számait. Mivel a nyugdíjpénztári tagok száma eközben 1,1 millió környékén stagnál, a NYESZ-számlák pedig 120 ezer környékére csökkentek, az utóbbi években a nyugdíjbiztosítás tekinthető a legnépszerűbb magyar nyugdíjterméknek. A magyar biztosítási szektor teljes díjbevétele 7%-kal emelkedett tavaly; az "etikus" életbiztosítási szabályozás az értékesített darabszámot visszavetette, az átlagdíjak növekedése viszont ezt kompenzálta.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.