Milyen típusú cégeknél működhet hatékonyan a home office?

Milyen típusú cégeknél működhet hatékonyan a home office?

2021-ben még kihívásokkal fog szembesülni az irodapiac, 2022-re alakulhat ki a következő 5-10 évet meghatározó irodapiaci trend. A legtöbbek szerint a home office heti 1-3 napban továbbra is velünk maradhat. Sok bérlő most nem tudja pontosan, hogy mennyi az irodaigénye, a legnagyobb probléma a bizonytalanság. Hogy mennyivel csökkenhet az irodaterületek iránti igény, és milyen típusú cégek tudnak nagyobb és melyek kisebb arányban home office-ból működni, arról Salamon Adorján, az ESTON International vezérigazgatója a Property Investment Forum 2020 konferencián beszélt. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Milyen előnyei vannak az építőipar digitalizációjának?

Milyen előnyei vannak az építőipar digitalizációjának?

Az építőipar digitalizációja nem most indult, de a Covid idén jelentősen felgyorsította azt. Főleg a felhőalapú tervezés használatában ugrottunk most nagyot, noha Magyarország a nyugat-európai országokhoz képest valamelyest le is volt maradva. A digitalizáció azonban egy versenyképességi kérdés. Hogy milyen előnyei vannak, arról Reicher Péter, a GRAPHISOFT SE régió igazgatója beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Merre indulnak jövőre az építőanyagárak Magyarországon?

Merre indulnak jövőre az építőanyagárak Magyarországon?

A kormány legújabb otthonteremtést támogató intézkedései a családok mellett az építőiparra is jó hatással lesznek. Az építőanyag-gyártók az elmúlt években nagyon sokat fejlődtek, így ott nem, legfeljebb a kivitelezésnél lehetnek kapacitáshiányok. Hogy mi fogja 2021-ben befolyásolni az árakat, lesznek-e áremelések és miért lesz egyre népszerűbb az előregyártott elemek alkalmazása, arról a Property Investment Forum 2020 konferencián Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum vezérigazgatója beszélt. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Ezért növekedhet az árverseny az ipari ingatlanok piacán

Ezért növekedhet az árverseny az ipari ingatlanok piacán

Mind bérlői, mind befektetői oldalról nagyon izgalmas év áll az ipari ingatlanok mögött. A befektetői érdeklődés megvan, Magyarországon azonban az elmúlt években nem történt markáns volumenű fejlesztés. A 4,5-5 eurós bérleti díj szintje is azt mutatja, hogy nagyobb lenne a kereslet mint a kínálat, a kereslet ráadásul várhatóan tovább fog nőni. A jövőbben azonban növekedhet az árverseny, aminek részleteiről a Property Investment Forum 2020 konferencián Nemes Rudolf, a HelloParks ügyvezető igazgatója beszélt. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Ilyen hatással lehet a lakáspiacra az otthoni munkavégzés elterjedése

Ilyen hatással lehet a lakáspiacra az otthoni munkavégzés elterjedése

A járványnak a különböző ingatlanszektorokban mindenhol lesznek nyomai. A hotel-szektor biztos, hogy hosszú kilábalás előtt áll, de a belföldi turizmus kapcsán például ott is vannak remények. A home office akár a lakáspiacra is hatással lehet, a lakások tervezésére és térkialakítására. A retail-ben a high street jobban visszatérhet a köztudatba vagy azok a vásárlási módok ahol jobban, hosszabb ideig lehet a szabad levegőn maradni. Az ingatlanpiaci várakozásokról a Property Investment Forum2020 konferencián Mészáros Margaréta, a CBRE Hungary Director, RICS Registered Valuer, Head of Valuation szakértője beszélt. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

A 2021-es ingatlanpiacon a legfontosabb a rugalmasság lesz

A 2021-es ingatlanpiacon a legfontosabb a rugalmasság lesz

Az ingatlanpiacra nagyon sok minden van hatással, ezért a gazdaság teljesítményének figyelésével kell a stratégiát alakítani. A különböző ügyletekhez mi is rugalmasan állunk. Bár valamekkora lassulás már most látható a piacon, a döntéseinkkel igyekszünk ezt korrigálni. A 2021-es várakozásairól Kovács András, az Indotek Group Sales Directora beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Van egy szektor az ingatlanpiacon, ahol a Covid miatt duplájára nőttek a megrendelések

Van egy szektor az ingatlanpiacon, ahol a Covid miatt duplájára nőttek a megrendelések

Az FM piac az egyik olyan szereplője az ingatlanpiacnak, ahol a járvány alatt, szolgáltatóként sokkal több megrendeléshez lehetett jutni. Nem hogy visszaesés nem volt, de az egészségügyi intézményekben és a Covid alatt is működő irodákban duplájára nőttek a megrendelések. Hogy a fokozódó higiéniai igények 2021-ben is velünk maradnak-e, arról Kis-Szölgyémi Ferenc, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgatója beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Mire számíthatunk jövőre a lakás, az iroda és az ipari ingatlanok piacán?

Mire számíthatunk jövőre a lakás, az iroda és az ipari ingatlanok piacán?

A jövőbe tekintve meg kell különböztetni a vakcina előtti és a vakcina utáni időszakot. Várhatóan jövő nyárig kell kivívásokkal számolni, majd a tömeges oltásokat követően el fog indulni egy gyors gazdasági növekedés. A lakáspiacon a kedvezményes áfával kapcsolatos várakozásairól, az ipariingatlan-piac szárnyalásáról és az iroda-home office várható alakulásáról Kibédi Varga Lóránt, a CBRE Hungary Managing Directora beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Mikor térhetünk vissza mindannyian az irodákba? - Hol maradhat velünk végleg a home office?

Mikor térhetünk vissza mindannyian az irodákba? - Hol maradhat velünk végleg a home office?

A home office már régóta jelen van az életünkben, csak eddig nem volt ilyen mértékű. A piaci várakozásokat leginkább a vakcinával kapcsolatos hírek befolyásolják. Hogy a nagy nemzetközi cégek irodáiba mikor térhetnek vissza teljesen a munkavállalók és a jövőben milyen arányban maradhat velünk a home office, arról Kalaus Valter, a VLK Cresa ügyvezető partnere mondta el véleményét a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Jól halad a Városliget megújítása - Ezeket az épületeket adhatják át a közeljövőben

Jól halad a Városliget megújítása - Ezeket az épületeket adhatják át a közeljövőben

Javában zajlik a Városliget fejlesztése, melynek során egyre több elem újul meg, amiket egyre több ember használ. A már elkészült épületek mellett ki kell emelni azokat, amelyek még épülnek, de a közeljövőben ugyancsak fontos kulturális részei lesznek a Városligetnek, például a Néprajzi Múzeum, vagy a Magyar Zene Háza. A projekt jelenlegi állapotáról és a tervezett átadási ütemezésekről Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Ezért nem maradhat velünk hosszú távon a home office

Ezért nem maradhat velünk hosszú távon a home office

A koronavírus-járvány megjelenése ellenére a befektetési hangulat jelentősen nem változott, ami a fundamentálisan erős gazdasági helyzettel magyarázható. A pénzpiaci hozamok és az üresedési ráták alacsonyak, pénz továbbra is van a piacon és tranzakciókat is látunk. Hogy a Covid-nak milyen hosszútávú hatásai lehetnek az ingatlanpiac egészére és kiemelten az irodai munkavégzésre nézve, arról Fekete Zoltán, az Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatója, a GTC felügyelőbizottságának elnöke beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

A jövő év a szállodaipar visszaépítéséről fog szólni - Mikor érhetjük el a korábbi szinteket?

A jövő év a szállodaipar visszaépítéséről fog szólni - Mikor érhetjük el a korábbi szinteket?

Nem túlzás azt mondnai, hogy a járvány legsúlyosabban a turizmust és vendéglátást, valamint az ahhoz kapcsolódó szállodaipart érintette. Vannak azonban biztató jelek 2021-re, az emberek utazási kedve és hajlandósága továbbra is megvan, így jövő év második felében várhatóan nagyobb számban láthatunk majd szállodanyitásokat és repülőjártok elindulását. Hogy a turizmusnak mely ágai épülhetnek először újjá és hol várható lassabb kilábalás, arról Erdei Bálint, a RedWood Real Estate Holding igazgatója beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Az év ingatlanos slágere a logisztika - De meddig tarthat a jó hangulat?

Az év ingatlanos slágere a logisztika - De meddig tarthat a jó hangulat?

Az online vásárlások erősödésével a logisztikai piacon is egyértelműen megugrott az igény újabb raktárterületek iránt. Ez ma főleg Budapest vonzáskörzetében érezhető, így itt a logisztikai fejlesztők különösen optimistán tekinthetnek a jövőbe. Hogy mennyire erős a fizetőképes kereslet, és a most megjelent igények a járvány elmúltával is velünk maradhatnak-e, arról Czifra Balázs, az Infogroup igazgatója beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Aktív időszak jöhet a hazai lakáspiacon - A kereslet és a kínálat is erősödhet

Aktív időszak jöhet a hazai lakáspiacon - A kereslet és a kínálat is erősödhet

Az elmúlt hónapokban bejelentett állami intézkedéscsomag a lejobbkor érkezett, ugyanis a pandémiától függetlenül is megindult egy leszálló ág a hazai lakáspiacon. A fejlesztők izgatottan várják az ismét bevezetésre kerülő 5 százalékos áfát, aminek hatására növekedhet az építési engedélyek száma. Várhatóan ez a növekedés a keresletben is meg fog jelenni, nemcsak a támogatások, hanem a kedvező hitelfelvételi lehetőségek miatt is. A lakáspiac legfontosabb kérdéseiről Banai Ádám, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezetője beszélt a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Felnyitotta a szemünket 2020 - Az ingatlanpiacon mindannyian egy hajóban evezünk

Felnyitotta a szemünket 2020 - Az ingatlanpiacon mindannyian egy hajóban evezünk

Itt az év vége, ezért egy különleges ingatlan-kalendáriummal készültünk olvasóinknak. A mai naptól egy 18 részes videóinterjú-sorozatot indítunk, melyben Szilveszterig minden nap egy-egy ingatlanszakértő mondja el gondolatait az idei év tapasztalatairól és a 2021-es várakozásairól. A videókból is egyértelművé válik, hogy a pandémia az ingatlanpiac egyik területét sem hagyta érintetlenül. Hogy mit okozott ez a kiskereskedelemben, hogyan változtak meg a bérlők, bérbeadók, látogatók közti kapcsolatok és mire kell számítanunk jövőre, arról Ágházi Gyula MRICS, a Gránit Pólus vezérigazgatója osztotta meg gondolatait a Property Investment Forum 2020 konferencián. A cikk a szilveszteri, 18 részes ingatlan-kalendárium része, melynek eddig megjelent videói ide kattintva érhetők el.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Bejelentette az IDF: megindult az Izrael elleni támadás
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.