A szervezők még küzdenek Róma olimpiai jelöltségéért

Ha valaki sutba akar dobni két év munkát, világosan mondja meg és vállalja érte a felelősséget - üzent ismét Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke Virginia Raggi római főpolgármesternek, mivel továbbra sem erősítette meg, hogy a főváros 2024-ben olimpiát szeretne rendezni.

Horrorsztorik az olimpiarendezésről

Az olimpiák ráfizetésesek, gazdasági és társadalmi károkat okoznak, korruptak és csak az ellenőrizhetetlen NOB tagjainak, funkcionáriusok érdekeit szolgálja. Az olimpiák "közgazdaságtanára" szakosodott professzor, Andrew Zimbalist nézetei eddig sem voltak ismeretlenek, ám most a bostoni Smith College tanára az Alapblognak adott interjújában a riói olimpia friss példáin látja igazolva a véleményét.

Budapest 2024: hatalmas bukás vagy évszázados lehetőség?

A napokban véget ért a riói olimpia, így lassan kezdhetünk készülni a négy év múlva esedékes tokiói játékokra. Minket azonban sokkal jobban érdekel, hogy alig egy év múlva dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a 2024-es esemény színhelyéről, melyre Budapest is pályázik. Ráadásul egyre inkább úgy néz ki, hogy eséllyel pályázhatunk, bár ez részben a vetélytársak meggyengülésének köszönhető. Ha viszont ez megvalósul és a magyar illetékesek jól lobbiznak, akkor akár az 1984-es olimpiához hasonló sikertörténet is lehet a budapesti rendezés.

A magyar olimpiai teljesítmény - Ahogyan eddig még nem láttad

Előkelő hely az éremtáblázaton, de két hellyel való visszacsúszás London óta. Sok arany, kevesebb ezüst, bronz. Hogyan értékeljük az olimpiai szereplést? Szeretjük mondogatni, hogy népességarányosan és a gazdagságunkhoz viszonyítva nagyon jók vagyunk. Megnéztük, mennyire. A lényeg: bár nem vagyunk egyedül, de Magyarország tényleg erőn felül szállítja az olimpiai érmeket.

Miért nem kíváncsi a kutya sem az olimpiára Rióban?

Az utóbbi hetekben a riói olimpia alatt sokan megdöbbentek azon, hogy gyakran látni több ezer üres széket a stadionokban. Pedig előzetesen azzal dicsekedtek a szervezők, hogy az összes belépő majdnem 90%-a gazdára talált. De akkor miért nem mennek ki az emberek?

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.