FONTOS Babaváróból horrorhitel? - Közeleg az igazság pillanata magyarok tízezrei számára
Észre sem vették, de a magyarok rendesen telemedicináztak

Észre sem vették, de a magyarok rendesen telemedicináztak

A világjárvány bebizonyította, hogy a virtuális orvoslás kiválóan alkalmas számos egyszerű orvosi vizit kiváltására anélkül, hogy az ellátás minősége sérülne. Az OECD „Health at a Glance: Europe 2020” riportja szerint a telemedicina szolgáltatások használata jelentősen megnőtt számos országban a járvány első szakaszában: 2020 márciusában Franciaországban például 500-szorosára növekedett a telemedicina heti vizitszám. Egy nemrég elkészített hazai kutatás szerint Magyarországon is jelentős növekedést értek el a távegészségügyi szolgáltatások az elmúlt hónapok során, amely elsősorban annak köszönhető, hogy hazánkban minden második páciens nyitott a telemedicina szolgáltatások igénybevételére.

Amikor perceken belül megérkezik az orvosi segítség

Amikor perceken belül megérkezik az orvosi segítség

Optimális esetben a beteg igényleadását követően akár perceken belül rendelkezésre áll egy orvos, szakember - ígéri a DokiApp alapító ügyvezetője, Somogyi Tibor a szolgáltatás elindítása apropóján. A telemedicina szolgáltatást kínáló vállalkozás gyakorlatilag a magánegészségügy Ubere kíván lenni, egy kétoldalú piacteret hoz létre, amely a pácienseket és a rendelkezésre álló orvosokat párosítja, a létrejövő videókonzultáció pedig egy zárt, biztonságos rendszerben valósul meg. A vállalkozóval beszéltünk az egészségügyben várható trendekről, a náluk dolgozó orvosok felkészítésének jelentőségéről, a rövid távú tervekről, a magánegészségügyi szolgáltatókkal való együttműködésük lehetőségéről és már a szerdán megjelent magyar telemedicina-rendeletről is kifejtette a véleményét.

Itt a jóslat: megvan, mikor győzi le az emberiség a rákot és a cukorbetegséget

Itt a jóslat: megvan, mikor győzi le az emberiség a rákot és a cukorbetegséget

Húsz év múlva a rák és a cukorbetegség is a legyőzött betegségek közé fog tartozni - vetíti előre a Deloitte nemzetközi szakértői csapata legutóbbi, az egészségügy jövőképét bemutató elemzésében. Szerintük az adatok és a nyílt, de biztonságos platformok forgathatják fel az egészségügyet, amely a jövőben sokkal inkább fog az egészség és jóllét fenntartására fókuszálni a betegségek helyett.

Betör Magyarországra a távgyógyítás

Betör Magyarországra a távgyógyítás

Magyarországon is elérhetővé válik a New York-i tőzsdén jegyzett Teladoc Health vállalatcsoport hazai cégén keresztül a "Virtuális medicina" szolgáltatás.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.