Már kevésbé műanyag a McDonald's

Már kevésbé műanyag a McDonald's

A magyarországi McDonald's a műanyagmentesítés jegyében péntektől minden egységéből kivonja az egyszerhasználatos műanyag szívószálakat, evőeszközöket és az italos poharakat fedő műanyag tetőket, ezeket papír szívószálak, fa evőeszközök és rost alapú pohártetők váltják fel - közölte az étteremlánc az MTI-vel.

Betiltotta az EP a műanyag tányérokat és evőeszközöket

Jóváhagyta a műanyaghulladék mennyiségének visszaszorítását célzó szigorúbb szabályokat szerdán az Európai Parlament (EP), amelyek értelmében 2021-tól betiltják azon egyszer használatos műanyag termékek árusítását, amelyek könnyen és olcsón helyettesíthetők.

Zseniális, ahogy újjászületik Budapest legnépszerűbb kerülete

Minden városban vannak épületek, amik ugyan nem tartoznak a legismertebb látnivalók közé de építészeti stílusuknak vagy egyediségüknek köszönhetően évszázadokon keresztül megbecsült elemei az épített környezetnek. Budapesten ide sorolhatók a leghíresebb villaépületek, amelyek közül az utóbbi időben egyre többet újítanak fel megőrizve eredeti formájukat, de új funkciót adva nekik. A XII. kerületben különösen sok olyan villa található, amire a mai napig értékként tekint a főváros, így ezek felújítása - a belvároshoz való közelség és a zöld területek magas arány mellett - szintén szerepet játszik abban, hogy a Hegyvidék az egyik legélhetőbb és a kirándulók körében a legnépszerűbb kerülete legyen Budapestnek.

Műemlék helyett modern kulturális központ a luxuskerületben

Új épületet kap a XII. kerületben működő Kulturális Szalon, a közösségi központ helyszíne azonban megosztja a helyiek véleményét. A Törpe utca és a Kiss János altábornagy utca sarkára tervezett ház ugyanis egy korábbi villaépület helyére épül, amit 2015 őszén bontottak le.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.