Kiderült, mikor érkezik idén a 13. nyugdíj első részlete és mennyi pénzt kap 2,56 millió ember

Kiderült, mikor érkezik idén a 13. nyugdíj első részlete és mennyi pénzt kap 2,56 millió ember

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét, amely egy idén áltagos összegű (150 600 forintos) nyugdíjban részesülő esetén csaknem 37 650 forintot jelent majd - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján. Fontos, hogy ez az összeg a havi nyugdíján felül érkezik az érintetteknek.

Trendforduló EU-s pénzből: 20 ezer hektárral nő egy év alatt az ország fával borított területe

Egy évvel ezelőtt jelentették be az uniós pénzből finanszírozott Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak növelését, ami meghozta a várt eredményt, hiszen 20 ezer hektárnyi erdő és ipari ültetvény létesítésére adtak be kérelmet a gazdák, így ez trendfordulót jelent Magyarországon – jelentette ki Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára a Bács-Kiskun megyei Dávodon pénteken.

300 milliárdos EU-támogatást kapott a magyar élelmiszeripar a mostani ciklusban

300 milliárdos EU-támogatást kapott a magyar élelmiszeripar a mostani ciklusban

A magyar élelmiszeripar 2014-2020 között több mint 360 milliárd forint támogatásban részesült, az agrártárca következő hétéves fejlesztési terve pedig megalapozza a szektor további innovációját - közölte Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára egy keddi sajtótájékoztatón.

Visszalép a kormány a chipsadóból?

Kezdeményezte az Agrárminisztérium a népegészségügyi termékadó, ismertebb nevén a chipsadó újragondolását – jelezte Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára egy mai budapesti konferencián.

Hamarosan dönt Brüsszel az "eltérő minőségű" élelmiszerekről

A termékek jelölésében és a védjegyek piacán is rendet tenne az agrártárca annak a húszpontos akciótervnek a részeként, amelynek célja az élelmiszerek minőségének javítása és a vásárlói tudatosság növelése - nyilatkozta a Magyar Időknek Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan nyomás alá kerül Magyarország pillanatokon belül, aminek évekig fizethetjük az árát
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.