320 körül szédeleg a forint, erősödik a dollár az esti Fed-kamatdöntés előtt

2018. június 13. 08:57  english version   
nyomtatás
 
Miután tegnap délelőtt egészen a 322-es szintig, kétéves mélypontja közelébe gyengült a forint az euróval szemben, a délutáni erősödésnek köszönhetően a 320-as szint közelében kezdi a mai napot a hazai fizetőeszköz. Közben a dollár kisebb erősödést mutat, amiben az a tegnapi kiszivárgott hír is szerepet játszhat, miszerint fontos változás jön a Fed kamatdöntő üléseivel kapcsolatban. Este jön a Fed kamatdöntés, ahol gyakorlatilag borítékolható a 25 bázispontos kamatemelés, viszont így sem ígérkezik unalmasnak az esemény.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Miután hétfőn megvolt az új kétéves mélypont a forint euróval szembeni árfolyamában, kedden sem tudott tartósan és érdemben elszakadni a hazai fizetőeszköz a 322-es szint közeléből. A tegnap délutáni erősödésnek köszönhetően a 321-es szint közelében kezdi a mai napot a forint.

320 körül szédeleg a forint, erősödik a dollár az esti Fed-kamatdöntés előtt


Közben a dollár a tegnapi esti órákban hirtelen erősödni kezdett, amiben fontos szerepe lehet annak, hogy a The Wall Street Journal lap értesülései szerint Jerome Powell Fed-elnök azt tervezi, hogy minden egyes kamatdöntő ülés után sajtótájékoztatót tart. Ez növelheti annak az esélyét, hogy a jegybank több kamatemelést hajtson végre, hiszen minden egyes ülés "élő" lesz.

2018.06.12 20:14 Megkeveri a lapokat a Fed elnöke, sűrűbben izgulhatnak a befektetők

A befektetők most az esti Fed-döntésre figyelnek, ahol szinte borítékolható a 25 bázispontos kamatemelés. Ennél érdekesebb, hogy miként látják a Fed döntéshozói a jövőbeli kamatszint lehetséges alakulását (dot plotok), illetve az USA gazdasági növekedési kilátásait, valamint az inflációs folyamatokat. Az euró-dollár kurzus jelenleg az 1,173-as szint közelében tartózkodik.

320 körül szédeleg a forint, erősödik a dollár az esti Fed-kamatdöntés előtt


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium