Előfizetői tartalom

A spekulánsok nem eresztik a forintot - A török válságot is megszenvedte

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank július végi kamatdöntő ülését követően a forint erősödésére játszó új pozíciók kerültek többsége, augusztusban azonban a török líra árfolyamválságának hatására a hazai fizetőeszközzel szemben is pesszimistábbak lettek a külföldi piaci szereplők, így újra a forintgyengülés melletti (short) pozíciók kerültek túlsúlyba - olvasható le a Magyar Nemzeti Bank ábrakészletében szereplő grafikonról. Összességben látszik, hogy április eleje óta a külföldi befektetők körében kiépült mintegy 800 milliárdnyi forintgyengülésre játszó pozíció nem akar csökkenni, így továbbra is számottevő spekulatív nyomás alatt áll a hazai fizetőeszköz.

A Magyar Nemzeti Bank július 24-ei kamatdöntését követően megírtuk, hogy a jegybank által közzétett ábrakészlet alapján április közepe és június vége között mintegy 800 milliárd forint értékű forintgyengülésre játszó pozíciót építettek ki külföldi piaci szereplők, ami azóta sem épült le. Részben ezen spekulatív állomány kiépülése vezetett oda, hogy július...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés