FONTOS Egyre több magyar nyaral külföldön, a drágulás sem zavarja őket
 
Előfizetői tartalom

Akkora sztár lett Magyarország, hogy mindenki ingyen akar nekünk kölcsönadni

Lassan hozzászokhatunk, hogy a rövid kincstárjegyeket nulla százalékos hozam mellett tudja értékesíteni Magyarország, legutóbb kedden már a maximálisan elfogadott hozam is eltűnt. De mégis minek köszönhető az, hogy ennyire beleszerettek a befektetők Magyarországba? A folyamat nem most kezdődött, hónapok alatt csúcsosodott ki ennyire, és várhatóan még egy darabig így is marad.

Imádnak minket a befektetőkElőször még márciusban csökkent átmenetileg nulla százalék alá a 3 hónapos magyar kincstárjegyek aukciós hozama, majd átmenetileg megint emelkedett. Az utóbbi hetekben azonban már megszokottá vált, hogy nulla vagy akár az alatti hozam mellett adunk el állampapírokat.Vagyis ma már meg sem lepődünk azon, hogy vannak olyan befektetők, akik akár fizetni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés