Előfizetői tartalom

Argentína felé kacsingat Magyarország megmentője

Portfolio
Kedden több mint 2,25 milliárd dollárnyi argentin kötvényt vásárolt a Franklin Templeton, melynek kötvényalapjait az a Michael Hasenstab kezeli, akit egykor csak Magyarország megmentőjeként emlegettünk. A Financial Times értesülései szerint öt- és nyolcéves papírokat vásárolt az amerikai hedge fund, direkt az ő kedvükért tartott aukciót az argentin állam.

A Hasenstab által kezelt alapok a keddi 3 milliárd dolláros argentin kötvénykibocsátás több mint háromnegyedét vették meg. Ez egyébként nem függött össze a tegnap bejelentett adósság-refinanszírozással, a Templeton az úgynevezett "Bote" kötvényekből vásárolt be, ezeknek az öt- és nyolcéves papíroknak az értékesítését éppen kedden indította újra az argentin állam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés