Előfizetői tartalom

Ennyi volt Magyarország diadalmenete, itt a fordulat?

A márciusi jelentős hozamcsökkenést áprilisban hasonló mértékű ugrás követte a magyar állampapírpiacon. Ezzel párhuzamosan az ÁKK sem rohant mindenáron teljesíteni a kitűzött eladási célokat, kevesebb bevont forrással is beérte. Kérdés, látunk-e még 3 százalék alatti tízéves hozamot a közeljövőben, ezen talán egy újabb felminősítés segíthetne.

Nem kapkodtak a magyar állampapírokértÁprilisban 370 milliárd forint értékben hirdetett meg állampapírokat értékesítésre az ÁKK, végül ennél 14 milliárddal kevesebbet sikerült eladni a befektetőknek. Ezzel a márciusi közel 40 milliárdos terv feletti értékesítés egy részét kompenzálta a magyar piac, az aukciókon kifejezetten visszafogott volt a kereslet a korábban megszokotthoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés