Évek óta nem fizetett ennyit Magyarország a befektetőknek

2018. október 11. 11:59  english version   
nyomtatás
 
A tervezett 55 helyett 82,5 milliárd forint értékben adott el kötvényeket csütörtökön az ÁKK, vagyis mindhárom futamidő esetében éltek a maximális ráemeléssel. A hozamok viszont nem néztek ki jól, lekövették az utóbbi hetek másodpiaci mozgásait, így nagyot ugrottak.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A hároméves kötvények esetében a meghirdetett 20 milliárd forintos összegre 56,6 milliárdnyi ajánlat érkezett, ebből 30 milliárdot el is fogadott az adósságkezelő, vagyis élt a maximális ráemeléssel. Az átlaghozam 1,84 százalék lett, ez nyolc bázisponttal haladta meg a két héttel korábbit.

Évek óta nem fizetett ennyit Magyarország a befektetőknek


Az ötéves kötvényekből szintén 20 milliárdos értékesítés volt az ÁKK célja, végül 83,9 milliárdnyi kereslet mellett szintén 30 milliárdra emelték az elfogadott mennyiséget. A 3,27 százalékos átlaghozam viszont kifejezetten csúnyán néz ki, hiszen 31 bázisponttal magasabb volt a legutóbbi aukció adatánál és négy éves csúcsot jelent. Viszont a szerdai másodpiaci referenciahozamhoz képest négy bázispont volt a csökkenés, vagyis az utóbbi hetek másodpiaci folyamatai jelentek meg az aukción.

Évek óta nem fizetett ennyit Magyarország a befektetőknek


A tízéves kötvények esetében két hete nem volt aukció, akkor ugyanis 15 éves papírokat adott el az ÁKK. Most a 15 milliárdos kínálatra 53,4 milliárd forint volt a kereslet, így 22,5 milliárdot el is fogadtak belőle. Az átlaghozam 3,87% lett, aukción utoljára majdnem négy éve volt példa hasonlóra. A szeptember közepi értékesítéshez képest 29 bázispont volt az ugrás, viszont a szerdai referenciahozamból 4 bázispontot sikerült faragni.

Évek óta nem fizetett ennyit Magyarország a befektetőknek


Kora délután szokás szerint úgynevezett nem kompetitív aukción további mennyiséget értékesíthet még az ÁKK a kötvényekből a kereslet függvényében.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium