Előfizetői tartalom

Félmilliárd dollártól szabadul meg Magyarország hétfőn

Egy 2014-ben kibocsátott dollárkötvény lejárata lesz esedékes hétfőn, a 4%-os éves kamatozású papírból december végén még bő félmilliárdos állomány volt a piacon. Az államnak biztos nem okoz majd gondot a pénz előteremtése, hiszen a kincstári egységes számlán ehhez bőségesen rendelkezdésre áll a szükséges forrás. Ezt követően az idén még egy devizalejáratunk lesz, egy hónap múlva az első jüankötvényünket kell visszafizetni.

Újabb devizalejárat jön hétfőnMagyarország 2014. március 25-én öt- és tízéves dollárkötvényeket adott el a piacon, ezekből jár most le a rövidebb papír. Ennek éves kamatozása 4% volt, míg a tízéveseké 5,375% jelenleg is. A kibocsátáskor az ÁKK annyit közölt, hogy közel ötszörös volt a túljegyzés az aukción, végül az ötévesből egymilliárd, a tízévesből pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés