Előfizetői tartalom

Hirtelen fordult a magyar piac - Mégsem olyan éles az MNB fegyvere?

Portfolio
Az utóbbi napokban hirtelen emelkedni kezdtek a magyar kötvényhozamok, a tízéves jegyzés például november óta nem látott szinten is járt. Ez egyrészt a nemzetközi piaci fejlemények következménye, másrészt az MNB is olyan jelzést küldött a múlt héten, mely arra utal, hogy talán mégsem lesznek annyira erősek az új eszközök, mint amennyire a befektetők gondolták.

Kifújt a szárnyalás?Épp a múlt héten emlékeztünk meg róla, hogy újabb és újabb csúcsokat dönt a magyar állampapírpiac, hiszen a tízéves hozamunk 2% alá esett, az ötéves pedig 1% alatt is járt. Azt viszont mi sem gondoltuk, hogy épp a cikk megjelenése után néhány nappal fordul majd a piac.Kapcsolódó cikkünk2018.01.19Ha pár éve valaki megjósolja, hova jut Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés