Ma is megnyomta az ÁKK a kötvényeladást, szakadtak a hozamok

2018. december 6. 11:51  english version   
nyomtatás
 
A tervezett 55 helyett 75 milliárd forint értékben adott el kötvényeket csütörtökön az ÁKK, főleg az öt- és tízéves papírok fogytak jól. A hozamok nagyot estek a legutóbbi aukcióhoz képest, de ez várható is volt a másodpiaci jegyzések alapján.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A hároméves kötvények esetében a meghirdetett 20 milliárd forintos tételre mindössze 29,6 milliárd volt a kereslet, amiből 22,5 milliárdot fogadott el az adósságkezelő. Az átlaghozam 1,27% volt, ami 20 bázisponttal volt alacsonyabb a két héttel korábbinál és egy bázisponttal magasabb volt a szerdai másodpiaci referenciaértéknél.

Ma is megnyomta az ÁKK a kötvényeladást, szakadtak a hozamok


Ötéves kötvényből szintén 20 milliárdos értékesítés volt az ÁKK célja, végül 55,4 milliárdos kereslet mellett a maximális ráemelést is kihasználták és 30 milliárdot fogadtak el. A hozam abban az esetben 2,66 százalék volt, ami 17 bázisponttal elmaradt a legutóbbi aukció adatától és megegyezett a szerdai referenciahozammal.

Ma is megnyomta az ÁKK a kötvényeladást, szakadtak a hozamok


Tízéves kötvényből egy hónapja tartott legutóbb aukciót az adósságkezelő, ma a 15 milliárd forintos kínálat mellett 60,5 milliárd forint volt a benyújtott ajánlatok összege, amiből 22,5 milliárdot el is fogadtak, vagyis szintén a maximális ötven százalékos ráemeléssel éltek. A 3,15%-os átlaghozam 48 bázispontos zuhanást jelentett a legutóbbi értékesítéshez képest és megegyezett a szerdai másodpiaci értékkel.

Ma is megnyomta az ÁKK a kötvényeladást, szakadtak a hozamok


A most eladott 75 milliárd forintnyi kötvényt szokás szerint kora délután még megfejelheti az ÁKK az úgynevezett nem kompetitív aukción, ahol további kereslet esetén adhat el állampapírt.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium