Előfizetői tartalom

Magyarország olyan húzásra készül ma, amelyre még soha nem volt példa

Korábban sosem látott devizakötvény-cserére készül ma Magyarország, a hírek szerint komoly kereslet mellett adhatunk el tízéves eurókötvényeket, amivel magasabb hozamú dollárkötvényeket válthatunk ki. Vannak még nyitott kérdések a kibocsátással kapcsolatban, de egyelőre úgy tűnik, hogy ráharaphatnak a befektetők az új hazai papírokra.

Hat éve nem volt új eurókötvényünkAz ÁKK múlt kedden jelentette be, hogy kamatcsökkentés reményében korábban kibocsátott dollárkötvényeket cserél le euróra. Az adósságkezelő ezzel beállt a régiós sorba, hiszen korábban Lettország és Szlovénia is hasonló lépést hajtott végre. Ennek oka, hogy az európai hozamok folyamatosan csökkennek az EKB eszközvásárlási programjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés