Előfizetői tartalom

Már az év végi adósságszámot kozmetikázza az ÁKK?

Portfolio
Váratlanul visszavágta 25 milliárd forintra a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek kínálatát az ÁKK kedden, és a magas kereslet ellenére sem fogadott el többet. Mindez azért érdekes, mert ezek a papírok már beleszámítanak az év végi adósságba, csak január 2-án járnak ugyanis le. Az erős kereslet miatt a hozam ismét visszaesett.

A korábbi 50 helyett csak 25 milliárd forintot kínált fel az ÁKK a keddi aukción a 3 hónapos diszkont kincstárjegyekből, végül a 67,1 milliárdos kereslet ellenére is csak a tervezett mennyiséget fogadták el. Mindez azért érdekes, mert a papírok lejárata 2019. január másodika, ennek is köszönhető, hogy a korábbi 40-50 milliárd forintos heti értékesítést visszafogták. Eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés