Megint durván megütötték a magyar kötvényeket - Miért pont minket bántanak?

2018. június 13. 16:17    
nyomtatás
 
Intenzíven emelkedett szerdán a magyar állampapírok másodpiaci referenciahozama, a hosszabb futamidők esetében egy nap alatt 15 bázispont volt az ugrás - derül ki az ÁKK adataiból. Mindez azért érdekes, mert a régióban a versenytársaknál éppen ellentétes folyamatot láttunk, a lengyel hozamok például csökkentek az utóbbi napokban.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

A tízéves magyar kötvények másodpiaci referenciahozama 15 bázisponttal 3,45%-ra emelkedett szerdán, ez tavaly március óta a legmagasabb értéknek felelt meg. De hasonlót láttunk a többi kötvénynél is, az ötéves hozam 1,99 százalékra, míg a hároméves 1,42 százalékra ugrott.

Megint durván megütötték a magyar kötvényeket - Miért pont minket bántanak?


Ezzel egy hét alatt a tízéves magyar hozam megint 43 bázispontot ugrott, pedig előtte már úgy nézett ki, hogy kicsit enyhülhet a piaci feszültség. Az ötéves hozam múlt szerda óta 37 bázisponttal került feljebb, míg a hároméves jegyzés 31 bázisponttal emelkedett.

Az utóbbi napokban feltűnő volt a magyar kötvények alulteljesítése, hiszen a lengyel tízéves hozam egy hét alatt alig változott, a cseh pedig mindössze 11 bázisponttal emelkedett.

Az okokkal kapcsolatban ugyanazt lehet elmondani, amit két hete: a magyar kötvénypiac most korrigálja korábbi komoly felülteljesítését. A tízéves hozamunk ugyanis 2% környékén is járt, amikor épp jelentősen elmaradt a hasonló lengyel papírok hozamától. Ezt azonban a fundamentumok nem feltétlenül indokolják, így várható volt, hogy előbb-utóbb "helyreáll majd a rend".

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium