Megint nagyot szakíthat Magyarország egykori megmentője

2018. február 8. 10:10    
nyomtatás
 
Az utóbbi hetekben intenzív emelkedésnek indultak az amerikai kötvényhozamok, aminek az egyik nagy nyertese Michael Hasenstab, a Franklin Templeton kötvényguruja lehet. Az egykor jelentős magyar kitettséget felhalmozó befektető ugyanis közel két éve arra számított, hogy előbb-utóbb felfelé indulnak majd az amerikai hozamok - írja a Bloomberg.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Hasenstab legalább 2016 óta azt mantrázza, hogy a Fed és az EKB széttartó monetáris politikája miatt belátható időn belül emelkedni kell az amerikai hozamoknak. Korábban a portfóliómenedzser elsősorban feltörekvő piaci befektetéseiről volt híres, egyszer az ukrán dolláradósság felét felvásárolta, de előtte Magyarországon is jelentős pozíciói voltak. Ehhez képest a 38 milliárd dolláros Global Bond Fund az utóbbi két évben az amerikai állampapírok esésére játszott elsősorban.

Az utóbbi időszakban azokra a feltörekvő piacokra fókuszáltunk, melyek ellenállók a külső sokkokkal, például az emelkedő kamatokkal szemben. Azokat az országokat részesítjük előnyben, melyek magas hozamok mellett ellenállók

- válaszolta stratégiájával kapcsolatban Hasesnstab a Bloomberg kérdésére. Példaként említette Mexikót, Brazíliát, Indiát és Indonéziát, melyek megfelelnek ezeknek a kitételeknek, mindegyik 6% feletti hozamot garantál a befektetőknek.

Sokáig a Templeton kötvénygurujára furcsán néztek, de az utóbbi hónapokban egyre többen próbálják követni stratégiáját, hiszen a felgyorsuló amerikai infláció miatt erőteljesebb kamatemelési ütemet várnak. Hasesnstab utóbbi években gyengébben szereplő alapja az idén már 1,2 százalékos hozamot ért el a Morningstar adatai szerint, ezzel a versenytársak 73%-át egyelőre veri.

(Bloomberg)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium