Előfizetői tartalom

Nagyot mentek a magyar állampapírok márciusban

Komoly hozamcsökkenést láttunk a márciusi magyar állampapír-aukciókon, ráadásul az ÁKK a tervezettnél több kötvényt tudott eladni. A jelek szerint részben az uniós pénzek csordogálása miatt biztos helyzetben van Magyarország finanszírozása, nincs szükség minden áron forrásbevonásra. Persze kérdés, hogy ha a lakossági értékesítés a következő hónapokban is alulteljesít majd, akkor meddig lesz ez fenntartható.

Jól sikerültek az aukciókKülönböző futamidőkön majdnem 350 milliárd forint értékben hirdetett meg állampapírokat márciusban az ÁKK, az értékesítés ennél 38,6 milliárddal volt magasabb. Kereslet bőven volt az állampapírokra, hiszen a befektetők összesen 850 milliárd forint értékben adtak be ajánlatot az aukciókon. Azonban a jelek szerint az adósságkezelő nem akart...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés