Előfizetői tartalom

Valaki megint nagyon beleszeretett Magyarországba

Az utóbbi hetekben jelentősen emelkedett a külföldi befektetők forintkötvény-állománya, ami részben annak köszönhető, hogy komoly hozamemelkedés ment végbe, ami már sokak szemében vonzóvá tette a magyar állampapírokat. Ráadásul a feltörekvő piaci tőkekivonás közepette a régiónkat még mindig biztos menedékként kezeli a piac. Szakmai körökben arról is suttogtak, hogy egy nagy amerikai szereplő szeretett volna vásárolni a magyar piacon, de nem tudni, hogy végül növelték-e kitettségüket.

Valami megmozdult a magyar kötvénypiaconAz ÁKK adatai szerint az utóbbi napokban 3900 milliárd forint fölé emelkedett a külföldiek kezében lévő forint állampapírok állománya, amire több mint két és fél éve, 2016 januárjában volt utoljára példa. Az elmúlt években a korábbi 5000 milliárd körüli csúcsról 3200 milliárd környékére esett ez az összeg, majd onnan már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés