310-es eurót ért a forint botladozása

2018. január 10. 08:25    
nyomtatás
 
A keddi nap második felében érezhetően gyengült a forint az euróval szemben, így a 310-es árfolyamot is megközelítette a jegyzés. A japán jen is tovább erősödik, a nap nyertese azonban eddig a norvég korona.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Átlátható, közvetlen. Kérje demószámláját még ma!

Szerda reggel a forint 309,86-nál járt az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a kedd esti szintnél. Tegnap 310 fölé is benézett az árfolyam, pedig a nap elején még 309 alatt indult a kereskedés. A dollárral szemben szerdán 259,5-nél járt a magyar deviza, vagyis szintén kulcsszinthez közelít a jegyzés, a 260-as lélektani határ felett legutóbb december végén volt a dollár.

310-es eurót ért a forint botladozása


A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig enyhe visszaeséssel kezdte a napot. A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel 0,3%-kal erősödött a dollárral szemben, a török líra viszont 0,3%-kal gyengült, míg a dél-afrikai rand 0,05 százalékos erősödést mutat.

A dollár napok óta fokozatosan erősödik vissza az euróval szemben, szerda reggel 1,1934 körül járt a jegyzés, ami további minimális csökkenést jelentett. A japán jen a keddi erősödését folytatja miután a Bank of Japan szép lassan behúzhatja a féket, tegnap már döntöttek az állampapír-vásárlás visszafogásáról. Szerda reggelre a jen 0,7%-kal erősödött a dollárral szemben. Van még egy nagy nyertese a mai napnak: a norvég korona 0,6%-ot javított a dollárral szemben. Az orosz rubel felülteljesítése mellett vélhetően ez is az olajár emelkedésének tudható be.

310-es eurót ért a forint botladozása


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium