323 alá erősödött a forint az euróval szemben Percről-percre

2018. június 15. 18:13  english version   
nyomtatás
 
A csütörtöki jelentős gyengülés után péntek reggel sem tudott talpra állni a forint, az euróval szemben 323 közelében folyt szinte egész nap a kereskedés, a kora esti órákra azonban sikerült 323 alá bemennie a kurzusnak. A dollár ellenében még látványosabb volt a forint leértékelődése az elmúlt napokban, csak a devizaválsággal sújtott argentin peso teljesít a forintnál rosszabbul.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Erősödik a forint az euróval szemben 2018.06.15 18:13

A kora délutáni 323-as szintről 322,6-ra erősödött a forint az euróval szemben a kora esti órákban.

Célkeresztbe kerülhet a forint 2018.06.15 16:00

Nem csak a török líra ütött új mélypontot a héten, a forint is új mélységekkel kacsintgat - írják a Commerzbank elemzői pénteki anyagukban, melyben párhuzamot vonnak a török deviza zuhanása és a hazai fizetőeszköz között. Magyarország sérülékenységi pontja a külső adóssága lehet és az infláció esetleges felgyorsulása. Ha a gyengülő dinamika fennmarad, akkor az MNB-nek fel kell hagynia kvázi nyugdíjba vonulásával - vélekednek a szakértők.

tovább a cikkhez...

A peso után a feltörekvő világ második legrosszabbul teljesítő devizája a forint 2018.06.15 14:33

A Twitteren terjed az alábbi grafikon. Ezek szerint a szerdától péntek reggelig terjedő időszakban a dollár ellenében az argentin peso nyújtotta a legrosszabb teljesítményt, ezt követően pedig a forint következett.

Stabilizálódik az árfolyam 2018.06.15 14:31

Délután már csak kisebb mozgások jellemzik a forint piacát, az euróval szembeni árfolyam a 323-as szintnél jár.

Argentínában a miniszter lett az új jegybankelnök 2018.06.15 14:20

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötött megállapodás és a megszorító intézkedések dacára megállíthatatlanul zuhant az argentin peso árfolyama, ezért lemondott a jegybank elnöke.

tovább a cikkhez...

Meddig gyengül a forint? - Videó technikai elemzés 2018.06.15 12:30

A napokban újra felgyorsult a forint gyengülése. Mint ilyenkor mindig, sokan arra a kérdésre keresik a választ, hogy hol állhat meg az EURHUF árfolyam emelkedése. Pontos válasz ilyen jellegű kérdésekre nem létezik, de azért kicsavarjuk a grafikonokból, amit lehet.

tovább a cikkhez...

Visszaerősödött 2018.06.15 11:44

A délelőtti fokozatos felértékelődés következtében az euróval szembeni árfolyam a 322,80-as szintig süllyedt.

Hasonló folyamatokat láthatunk a többi régiós devizánál, így például a lengyel zloty esetében.

Nem tér magához a forint 2018.06.15 10:58

Reggel majdnem megcsípte a forint euróval szembeni árfolyama a 324-es szintet, azóta mérsékelten erősödött vissza a hazai fizetőeszköz.

Raiffeisen a forintról: cél a történelmi mélypont 2018.06.15 10:53

A Raiffeisen Bank elemzése kiemeli, hogy a forint gyengülő trendben mozog, és a technikai mutatók alátámasztják, hogy a trend fennmaradhat. Mindezek alapján a cél nem más, mint a korábbi történelmi magasságok elérése - véli a Raiffeisen.

Az elemzés szerint a 322-es és a 321-es szintek jelentenek támaszt, vagyis ezeket kellene első körben leküzdenie a forintnak, ha az erősödés irányába mozdulna el.

Forrás: Raiffeisen

Megint megtalálták a törököket is 2018.06.15 09:22

A török líra is gyengül pénteken, a dollárral szemben már fél százalékot bukott, így 4,75 közelében jár az árfolyam. Ez szintén sosem látott zárószint lenne, ha itt maradna estig.

A líra gyengülését elsősorban a dollár erősödése táplálja, a török gazdaság a vállalatok dollárhitelein keresztül erősen kitett az amerikai deviza árfolyam-ingadozásának, így nekik nagyobb csapás az erős dollár.

Tegyük tisztába: sosem volt ilyen gyenge a forint? 2018.06.15 09:17

A történelmi mélyponttól egyelőre még egy hajszálnyira van a forint az euróval szemben, hiszen 2015. január 17-én 327,62-nél is járt az árfolyam.

Azon az emlékezetes napon engedte el a svájci jegybank a frank árfolyamküszöbét, ami komoly piaci turbulenciát okozott.

A napi záróárfolyamokat tekintve azonban még sosem volt ilyen gyenge a magyar deviza, 323,2 volt a csúcs.

Így ha ma efölött tud zárni az euró-forint (amire van esély), akkor az új napi mélypontot jelent majd. Tegnap egyébként 322,85 volt a nap végi zárószint.

Esik tovább a forint 2018.06.15 09:13

Ma sem tartotta sokáig magát a forint, már 323,9-nél jár az euró jegyzése, ami új három és féléves mélypontot jelent a forint szempontjából. Ez 0,3 százalékkal magasabb a tegnapinál.

Közben a dollár-forint 280 fölé emelkedett mostanra, hiszen a forint esése közben az amerikai deviza továbbra is erősödik.

Nem tér magához a forint - Irány a 325? 2018.06.15 08:17

Péntek reggel 322,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez minimális erősödést jelentett tegnaphoz képest, de ezt még korrekciónak sem lehet nevezni. Csütörtökön jelentősen gyengült a forint, a 323 feletti szintek három és féléves mélypontot jelentettek a magyar deviza szempontjából. Ráadásul az utóbbi hetekben feltűnően alulteljesítő volt a forint, a régiós versenytársakkal szemben is gyengült. Nehéz megmondani, innen merre tovább, rövid távon jöhet még akár további gyengülés is, de előbb-utóbb kinéz egy jelentősebb korrekció például vissza 320 környékére.

Nem tér magához a forint - Irány a 325?

A következő napokban az MNB Monetáris Tanácsának jövő keddi ülésével kapcsolatos várakozások és a döntés határozhatják meg az irányt. Ha a jegybank azt kommunikálja, hogy továbbra sem látja szükségét a szigorításnak, akkor akár további forintgyengülés is jöhet. Az utóbbi hetek fejleményei után azonban nagyobb esély van talán arra, hogy óvatos közleményt tesz közzé az MNB, melyben például jelzik, hogy amennyiben az árfolyam az inflációs célt veszélyezteti, akkor készek lépni. Egy ilyen inkább héja hangvételű kommunikáció pedig ismét 320 felé fordíthatná a jegyzést.

De vissza a ma reggeli eseményekhez! A régiós versenytársak közül a lengyel zloty stagnálással, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel stagnál a dollárral szemben, a török líra 0,25 százalékkal erősödik, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékot veszített.

Az euró is jelentősen gyengült tegnap az EKB délutáni kamatdöntése után. A jegybank ugyan jelezte eszközvásárlási programjának leállítását, de a merészebb elképzelésekkel ellentétben nem októbertől, csak jövő januártól. Emellett leszögezték, hogy még legalább egy évig nem kell kamatemeléstől tartani. A lépések talán egy kicsit elmaradtak a befektetők várakozásaitól, ezért került rögtön lejtőre az euró. Péntek reggel is folytatódik az esés, az 1,1552 körüli árfolyam újabb 0,2 százalékos dollárerősödést jelent. Innen pedig már csak egy ugrás az 1,15-ös kulcsszint, ami egyéves dollárcsúcsot jelentene.

Nem tér magához a forint - Irány a 325?

A fentiek miatt (a forint esése és a dollár szárnyalása) a dollár-forint jegyzésben is komoly mozgást láttunk tegnap: reggel még 272 körül járt a keresztárfolyam, ami aztán estére 280 közelébe emelkedett. Péntek reggel 279,4 körül járunk, amire tavaly május óta nem volt példa.

Nem tér magához a forint - Irány a 325?

Ma a nap első felében az eurózóna inflációs statisztikája lehet érdekes, az adat akár további heves mozgást is hozhat az euró-dollár esetében.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium