Előfizetői tartalom

Fáj a dollár ereje: kéthetes mélyponton ragadt a forint

Portfolio
Az amerikai jegybanki kamatemelési várakozások ma egyéves csúcsra hajtották a vezető devizákkal szembeni dollárindexet és ez, illetve a szűkülő kockázati prémium, továbbá a küszöbön álló kereskedelmi háborús lépések újabb nyomás alá helyezték a feltörekvő piaci devizák között a mi régiónkat is. A forint így ma fokozatosan gyengült, az euróval szemben 326 felett, a dollárral szemben pedig 281 feletti árfolyammal új kéthetes mélypontra bukott. A feltörekvő piaci nyugtalanságban benne van az is, hogy a kínai jüan hetek óta intenzíven esik a dollárral szemben (részben a kereskedelmi háború miatti burkolt jüanleértékelés miatt), és a vállalati kötvénypiacról is érkeznek feszültségről árulkodó hírek.

2018. július 19. 17:24 Megosztás Fáj a dollár ereje: kéthetes mélyponton ragadt a forint Az euró/dollár árfolyam továbbra is 1,16 körül mozog, azaz erősen maradt a dollár, sőt ha a 6 legfontosabb devizával szembeni dollárindexet nézzük, akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés