Előfizetői tartalom

340-es euróval ijeszthetik meg az MNB-t

Portfolio
A következő hetekben további forintgyengülés jöhet, így a harmadik negyedévben akár 335-340-ig is emelkedhet az euró árfolyama - vélik a JP Morgan elemzői. Az amerikai bank meglátása szerint, ha ez bekövetkezik, akkor az az MNB-t is lépésre kényszerítheti, a piac már azzal számol, hogy a tervezettnél hamarabb jöhet kamatemelés a Monetáris Tanácstól.

Megtalálta a piac Magyarországot, de a neheze csak most jönÉrezhető eladási hullám bontakozott ki a forint eszközök piacán az év első felében, meglátásunk szerint ez egyrészt a monetáris politika hitelességébe vetett félelmeknek és a feltörekvő piaci környezet változásának köszönhető - olvasható a JP Morgan pénteki elemzésében. Hozzáteszik, hogy az MNB a múlt héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés