A forint is megijedt a rubel és a líra hanyatlásától

2018. augusztus 9. 18:10    
nyomtatás
 
Amerika nagyon belendült a szankciós fenyegetésekkel Törökország és Oroszország irányába és ma ez váltott ki a két országban 2,5-3,5%-os árfolyamzuhanást a dollárral szemben, ami nyilvánvalóan a forintra is visszahatott: kissé visszagyengült ma. Így az euróval szemben 320 felett zárta a kereskedés aktív szakaszát, azaz ma sem sikerült a technikai akadályzónán (318-319) lefelé átküzdenie magát.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Már reggel eséssel kezdett a forint az euróval szemben 319,3-ról 320,5-ig, amiben az éppen akkor mélyrepülésben lévő orosz rubelnek, illetve török lírának lehetett szerepe. Előbbi fizetőeszközt a tegnap este bejelentett újabb súlyos gazdasági-pénzügyi amerikai szankciós kör viselte meg, utóbbit pedig az, hogy a hírek szerint eredménytelenül tért vissza Ankarába Washingtonból az a török tárgyalódelegáció, amely a két ország közötti legújabb feszültséget (amerikai lelkipásztor házi őrizetbe került Törökországban) igyekezett volna elsimítani, illetve a készülő amerikai szankciókat igyekezett volna enyhíteni.

2018.08.09 17:28 Kiakadtak az oroszok az újabb amerikai szankciókra, padlóra került a rubel is

2018.08.08 16:02 A szemünk láttára verik szét Törökországot - Nagyon nagy bajban vannak Erdoganék

A forint aztán a nap további részében már a 320-as szint felett, a 320-320,5 közötti tartományban ragadt az euróval szemben.

A forint is megijedt a rubel és a líra hanyatlásától


Amint az alábbi ábrán látszik: az amerikai-török feszültség már a hónap eleje óta mélyrepülést indított el a török líránál (a dollárral szemben idén már mintegy 30%-ot zuhant!), de ma újabb ütést kapott a török fizetőeszköz. Közben a rubel is szakadással kezdte a napot a tegnap esti amerikai szankciók miatti ijedelem hatására, a dollárral szemben a rubel kétéves mélypontot ütött 66,7-nél. Végül tegnap estéhez képest most a líra 3,8%-os, a rubel, 2,3%-os szakadásnál jár a dollárral szemben.

A forint is megijedt a rubel és a líra hanyatlásától


A forint is megijedt a rubel és a líra hanyatlásától


A forint is megijedt a rubel és a líra hanyatlásától


Ezek a heves régiós devizamozgások nyilván a forint erejét is aláássák, és közben 318-319 körül egyébként is ott tornyosul a technikai akadály a további erősödés útjában. Ezeken az utóbbi napokban láthatóan nem tudott lefelé átjutni a forint.

A forint is megijedt a rubel és a líra hanyatlásától


Közben a kockázatkerülés jegyében ma a dollár kissé erősödött a nemzetközi piacokon, így a dollár/forint jegyzések estére 277 közelébe visszaerősödtek.

A forint is megijedt a rubel és a líra hanyatlásától


Címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium