A Mikulás sem hozta meg a forinterősödést

2018. december 6. 08:15    
nyomtatás
 
Gyengüléssel kezd csütörtök reggel a forint az euróval szemben, így továbbra is 324 közelében van a jegyzés. A török líra piacán továbbra is negatív a hangulat, újabb érezhető gyengüléssel indítja a napot, miközben a dollár most éppen próbál kapaszkodni.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Csütörtök reggel 323,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,15 százalékkal volt magasabb a szerda esti jegyzésnél. Vagyis hiába próbált tegnap visszaerősödni a forint, a jelek szerint nem tud komoly erőt gyűjteni, ami azért baj, mert egy újabb gyengülési hullámmal könnyen célkeresztbe kerülhet a lélektanilag fontos 325-ös árfolyam. A dollár most 285,65 forintot ér, míg az angol font jegyzése 363,18-nál jár.

A Mikulás sem hozta meg a forinterősödést


A régióban a lengyel zloty is 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona egyelőre stagnál az euróval szemben. A feltörekvő piacokon közben a török líra ma is érezhető, 0,7%-os gyengüléssel nyitotta a napot, míg a dél-afrikai rand hasonló visszaeséssel nyitott.

A dollár mérsékelt, 0,1 százalékos erősödéssel kezdett reggel az utóbbi napok kilengései után, így 1,133 körül jár az euróval szemben. A japán jen eközben 0,2 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,1 százalékos gyengüléssel indítja a napot.

A Mikulás sem hozta meg a forinterősödést


Ma a nap második felében Amerikából jönnek fontos adatok: az ADP munkaerőpiaci index mellett a gyáripari megrendelésekre lehet érdemes figyelni, este pedig Jerome Powell Fed-elnök beszéde kavarhatja fel a piacot.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

A piacon egyedülálló szolgáltatásokat vezetett be az OTP Ingatlanpont (x)

Az OTP Ingatlanpont döntött: bevezette a papírmentes ügyintézést. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium